Mi is lesz a Duna Aréna elbontott lelátójából?

Mi is lesz a Duna Aréna elbontott lelátójából?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már javában bontják a budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Aréna mobillelátóját, aminek egy része a korábbi ígéretekkel ellentétben hulladékfeldolgozóba került.

A Zoom.hu arról ír, hogy a lelátóról lebontott ideiglenes szerkezet fémelemeit szombaton az Inter-Metal csepeli telephelyére szállították. A lap úgy tudja, más részek ahhoz a német céghez kerülnek majd vissza, amelytől bérbe vették őket.

Pedig az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások kormánybiztosa számtalanszor elmondta – az építkezés ideje alatt, legutóbb pedig világbajnokság végén is –, hogy a visszabontott szerkezet száz százalékát újra felhasználják. A Magyar Időkben augusztus 1-jén megjelent interjúban egészen pontosan így fogalmazott: "Az ideiglenes szerkezetekből semmi nem megy kárba, százszázalékos újrafelhasználást terveztünk: az elemeket a Hungexpo területére visszük, ahol P+R parkolóház épül a segítségükkel."

A Duna Arénát eredetileg 6 ezer férőhelyesre tervezték – ez elég lesz a későbbi, budapesti rendezésű úszóversenyekhez is –, csak a vizes világbajnokság miatt volt szükség 12 ezer ülésre. A létesítménynek ezt a részét már csak azért is vissza kell bontani, mert azt eleve nem akarták fűthetővé tenni.

A lap az ügyre vonatkozó kérdéseivel megkereste az uszodát építtető Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t.

(Kapcsolt képünk a Duna Aréna építésekor készült.)

Hozzászólások