Ennyit szedtek össze a legjobban kereső sorozatszínészek

Ennyit szedtek össze a legjobban kereső sorozatszínészek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két széria viszi a pálmát a Forbes listája szerint.

Jim Parsons, az Agymenők főszereplője a legjobban fizetett tévés színész a Forbes listája szerint. A Sheldon Coopert játszó Parsons negyedik éve vezeti a listát, a 2018. június 1-jével záruló évben 26,5 millió dolláros keresetével.

Az Agymenők 12., záró évadára nem csak ő került az élvonalba: az öt legjobban fizetett sorozatszínészből négy a szériában játszik. Johnny Galeckit mindössze másfél millióval hagyta le Parsons, köszönhetően a sorozat spin off-ja, az Ifjú Sheldonból származó bevételeinek. Kunal Nayyer és Simon Helberg pedig 23,5 milliót szedett össze a vizsgált 12 hónap alatt.

A sztárok fizetése egyébként csökkent az egy évvel korábbihoz képest, az epizódonkénti egymillió dolláros gázsijukból százezret ugyanis felajánlottak, hogy nőhessen két női szereplő, Mayim Bialik és Melissa Rauch pénze – emlékeztet a Forbes. A két színésznő még így is messze van ettől a szinttől: éves keresetük a Forbes összesítése szerint 12 millió dollár volt, mígy Kaley Cuoco, a sorozat női főszereplője 24,5 milliót kapott.

A színészek listáján az ötödik helyig jutott az első színész, akinek nincs köze a Big Bang Theoryhoz: Mark Harmon, az NCIS-sorozatokból szedett össze 19 milliót az elmúlt egy évben. Őt Ed O’Neill követi, a Rém rendes család egykori sztárja mostanában egy hasonló tematikájú komédiában, a Modern családban szerepel, akárcsak a hetedik helyezett Eric Stonestreet,  a Forbes listáján nyolcadik Jesse Tyler Ferguson és a kilencedik Ty Burrell. A tizedik helyre csúszott be Andrew Lincoln, a brit színész a The Walking Dead főszereplője.

(via Forbes)

Hozzászólások