szerző:
hvg.hu

Pénzt nem, csak kosztot és kvártélyt kapott a körbepörgő-rúgások és a végtelenig számolás fekete öves hollywoodi mestere, Chuck Norris a budapesti turnéjáért. Ráadásul abból is csak a (hollywoodi mércével mérve mindenképpen) fapados verziót.

Chuck Norris a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett Cipősdoboz nevű jótékonysági akció keretében látogatott Budapestre 2018. november 24-27 között. A Szeretetszolgálat elárulta a hvg.hu-nak, mennyit és miért fizettek a látogatás kapcsán:

  • Szállás díja három éjszakára összesen: 711 548 forint,
  • Reptéri szolgáltatások: 244 547 forint,
  • Tolmácsolás: 40 000 forint,
  • Sajtótájékoztató technikai költségei: 309 499 forint.

Ez összesen 1 305 594 forint, de a sajtótájékoztató költségeit akár ki is vehetjük belőle, az nem konkrétan Chuck Norrisra ment el, szóval végső soron a Baptistáknak egymillió forintjukba került a színész meghívása.

A költségek alapján egyébként Chuck Norris és felesége kicsit sem urizáltak, ennyi pénzért (200 euró éjszakánként) egy jobb szállodában, mondjuk a Kempinskiben a legolcsóbb szobát lehet kivenni, a határ a csillagos ég, egész konkrétan a 6 000 euró a királyi lakosztályért.

Chuck Norris, ha már itt volt, találkozott Andy Vajnával is, Orbán Viktor miniszterelnökkel pedig hosszabb időt töltött együtt. Erről a színész a szélsőjobboldali, az összeesküvés-elméletektől és hamis hírektől nem visszariadó World Net Daily elnevezésű oldalon tett közzé beszámolót. Chuck Norris különösen nagyra értékelte, hogy Orbán személyesen vezette körbe a városban, amely természetesen gyönyörű, az emberek pedig rendkívüliek. A harcművész ezek után Orbán Viktor politikai bemutatására vállalkozik: a magyar miniszterelnök vállaltan konzervatív, hiszen védi a határokat és a keresztény értékeket, és még Soros ellen is törvényt hozott, és persze nagyon népszerű az átlagemberek körében – noha a progresszívek vehemensen utálják. Norris felidézi, hogy Orbán elmondta neki, a róla szóló kommentek 90 százaléka negatív, a liberálisok pedig utálják. „Pont olyan, mint Donald Trump” – mondta erre a harcművész. „Még olyanabb” – válaszolta Orbán.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Mínusz 45 fokban lépett le észrevétlenül két kislány az óvodából

Már legalább 13 halottja van a venezuelai kormányellenes tüntetéseknek

Már legalább 13 halottja van a venezuelai kormányellenes tüntetéseknek

Egy magyar bíró dönti el, Rui Pinto védendő kiszivárogtató, vagy zsaroló

Egy magyar bíró dönti el, Rui Pinto védendő kiszivárogtató, vagy zsaroló

Nagy változás jön a YouTube-videóknál, könnyebb lesz a lejátszás

Nagy változás jön a YouTube-videóknál, könnyebb lesz a lejátszás

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem

Usain Bolt: Ennyi volt a karrierem