Visszahívnak egy kutyaeledelt, veszélyes lehet

Visszahívnak egy kutyaeledelt, veszélyes lehet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Túl magas a termék D-vitamin-tartalma, ez nem jó a kutyáknak.

Önkéntesen visszahívja egyes konzerves kutyaeledel-termékeit a Hill’s Pet Nutrition – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal értesülései szerint a gyártó saját vizsgálatát követően, a termékek túl magas D-vitamin-tartalma miatt rendelte el azok visszahívását világszerte, így többek között Magyarországon is, miután az Egyesült Államokban a termék egy kutyánál tüneteket okozott. A hiba vélhetően egy alapanyag-beszállító terméke miatt történt.

A Magyarországon forgalomba hozott, érintett termékek adatai a következők:

A forgalmazó honlapján megjelent információ szerint az érintett konzervtápokat világszerte kisállat-kiskereskedésekben és állatorvosi klinikákon értékesítették.

A Nébih felhívja a kutyatulajdonosok és az állatorvosok figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott tápot ne adják a kutyáknak, mert az eledel elfogyasztása D-vitamin túlzott bevitelének kockázatával jár.

Amennyiben a kutya fogyasztott az érintett tápból, és azt követően D-vitamin-túladagolás tüneteit mutatja (hányás, étvágytalanság, megnövekedett szomjúság, fokozott vizeletürítés, túlzott nyáladzás, fogyás), tulajdonosa forduljon vele állatorvoshoz!

A témával kapcsolatban további információkat a gyártó honlapján olvashatnak.

Hozzászólások