Soha nem volt még ekkora a Wizz Air nyeresége

Soha nem volt még ekkora a Wizz Air nyeresége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egyre több pénz jön be a Wizz Airhez a jegyáron felüli kiegészítő tételekből, ez is közrejátszott abban, hogy nagyot nőtt a vállalat profitja.

Rekordszintű, 72 millió eurós adózott nyereséget könyvelt el a Wizz Air a június 30-ával végződött első pénzügyi negyedévben - olvasható a légitársaság honlapján közzétett jelentésben.

A légitársaság 25,4 százalékkal, 691 millió euróra növelte árbevételét, a cég bevételi struktúrája azonban jelentősen megváltozott. Amíg a jegyek értékesítéséből 14,8 százalékkal, a kiegészítő árbevételből 41 százalékkal több bevételhez jutott a társaság, így a két forrás aránya egyre inkább kiegyenlítődik.

Az üzemelés teljes költsége 598 millió euró volt, ez 25,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az üzemi eredmény 25,1 százalékkal 92,6 millió euróra, az adózott eredmény pedig 72,4 millióra euróra javult, az egy évvel korábbi 29 millió eurós veszteség után.

Az április-júniusi időszakban a Wizz Air utasforgalma 20,1 százalékkal 10,4 millióra emelkedett, a járatok kihasználtsága 1,7 százalékponttal 93,7 százalékra javult, a társaság egy utaskilométert 3,39 euróból állít elő, amely 70 centtel haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

Hozzászólások