szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Részletezte a statisztikai hivatal az ipari termelés nagy növekedésének okait.

A nyers adatok szerint 12, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 8,7 százalékkal nőtt az ipari termelés júliusban az egy évvel korábbihoz képest – erősítette meg a KSH a korábban kiadott adatát. A júliusi mutató 28 hónapos rekordot jelent. Most részletesen is közzétették, mi a nagy növekedés oka.

Amint kijöttek az első adatok, lehetett sejteni, mi az egyik fő ok: 2018 júliusa nagyon gyenge volt a magyar iparban, így ahhoz képest nem annyira nehéz egy nagy növekedést elérni. A KSH most ezt megerősítette,

a járműgyártásban 35 százalékkal nőtt a termelés az egy évvel korábbihoz képest, elsősorban azért, mert tavaly júliusban voltak a szabadságolások a legtöbb gyárban, idén pedig nem.

Ami a többi iparágat illeti: az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 6,5 százalékkal emelkedett, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 4,1 százalékkal nőtt, a közepes súlyú alágakban pedig 2-7 százalékos növekedést mértek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dzindzisz Sztefan Vállalkozás

Itt a bejelentés: bővít Győrben az Audi

Elindul az úgynevezett E-transzformáció projekt, amelynek keretében új műhely és irodaépület is épül. A fejlesztés összesen 41 milliárd forint, amihez a magyar állam 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Norvégia elhalasztja a végső döntést az AstraZeneca-vakcináról

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Ingyen és automatikusan megkaphatjuk az új jogosítványunkat a lejárt helyett

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val