Nőverős feljelentés is bekerült a szegedi kampányba

Nőverős feljelentés is bekerült a szegedi kampányba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre durvul a kampány Szegeden is: nőverés, felmondott szerződés és a helyi egyetem is súlyosbítja.

Egy felmondását váratlanul bejelentő nőt ütlegelt annak Tisza Expo Kft.-nek a vezetője, amely rendszeresen szerződik az egyik, szegedi rendezvényeket is szervező önkormányzati céggel, a Szegedi Városkép és Piac Kft-vel. A verésről, és az azt megelőző szóváltásról is hangfelvételt készített a sértett, majd feljelentést is tett a rendőrségen, az RTL Klub híradójának információi szerint nyomozás folyik az ügyben.

A felvételt a sértett eljuttatta a Szegedma.hu szerkesztőségéhez, amely nyilvánosságra is hozta a hangfelvételt, majd rögtön kiadott a helyi Fidesz egy közleményt, amelyben felszólítják Szeged szocialista polgármesterét, hogy határolódjon el az esettől és bontsanak szerződést a szóban forgó vállalkozással. Az önkormányzat eddig nem reagált az esetre. A vállalkozó az RTL Klub stábjának nem nyilatkozott ugyan, de nem tagadta a verést, annyit mondott a televíziónak, hogy vodkás üveggel támadt rá a felmondását közlő asszony, ő csupán védekezett.

Nem ez volt az egyetlen izgalom a kampányban

Azzal indult a hét, hogy a Fidesz támogatta „független” jelölt kampányát bonyolító vállalkozás felháborodott azon, hogy a szegedi önkormányzat szerződést bontott velük. A marketingcég korábban ugyanis több városi rendezvényre is szerződést kötött a szegedi önkormányzattal. Hétfőn azt közölték a szegedma.hu-nak adott interjújukban, hogy az önkormányzat váratlanul bontotta fel velük a rendezvényhez szükséges terület használatáról szóló szerződést, mert ott abban az időpontban kampányrendezvényt tartanak. A cég közleményébben már az áll, hogy a különböző rendezvényekre szóló szerződéseiket még nyár elején bontotta fel az önkormányzati cég, amikor kiderült, hogy ők fogják a Botka László MSZP-s polgármester ellen induló Nemesi Pál kampányát szervezni.

Azóta is próbálnak egyezkedni a várossal, de nem jutottak dűlőre, így szerintük ezek a rendezvények nagy valószínűséggel elmaradnak. A városi rendezvények szervezéséért egyébként a Szegedi Városkép és Piac Kft. felel, az önkormányzati cég köt szerződéseket a városi rendezvények lebonyolítására. Megkerestük az önkormányzati céget, hogy mikor, milyen indoklással bontottak szerződést Nemesi jelenlegi kampánystábjával, illetve, szándékoznak-e szerződést bontani a Tisza Expóval, amely a "nőverő-ügy" miatt került a hírekbe. Egyelőre nem érkezett válasz.

Mi történik a Facebookon?

A szegedi Fidesz, és nem utolsó sorban a „független” polgármester-jelölt kampánystábja furcsa körülmények között létrehozott egy közösségi oldalt is. A nők elleni erőszak jegyében a kormánypárti kampánystáb lenyúlta a korábban a Rádió 88 védelmében kiálló civil szegediek közösségi oldalon létrehozott csoportját, ezt átnevezték a 100 000-en a szegedi nők védelmében csoportra, majd az admin azt is közölte, hogy bár a szocialisták oldalán történt a nőverés, mégsem szeretnének politikai tartalmú posztokat, hozzászólásokat látni az oldalon. Mindeközben az oldalt átnevező csoport, a Szeged a világ közepe, az oldalán rendre Nemesi Pál kampányrendezvényeit hirdeti.

Az egyetem se maradt ki

Szegeden az egyetem is beleállt a kampányba, mégpedig úgy, hogy a rektor hónapokkal ezelőtt utasította az intézmény dolgozóit, hogy engedély nélkül az egyetem nevét nem használhatják politikai célokra. (Időközben a júniusban többek által is hivatkozott linken található a rektori nyilatkozatot levették.) 

Mindeközben, pár hónapja a rektor magánemberként agitált egy televíziós műsorban Botka László ellenfele mellett, de egy-egy egyetemi rendezvényre nem a város regnáló polgármesterét hívják meg, hanem a kormánypárti jelöltet, igaz, nem politikusként, hanem a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökeként. De nem iparkamarai elnökként tartott fórumot Nemesi Pál két hete, amikor kifejezetten mellette kampányolni érkezett Szegedre a belügyminiszter, ő maga fogalmazott úgy, hogy őt azokra a helykre küldik, ahol keményebb küzdelem várható. Ezen a kampányfórumon az első sorban ültek a rektor és a kancellár is, nem magánemberként, hanem egyetemi vezetőkként üdvözölte őket B. Nagy László, szegedi kormánypárti parlamenti képviselő.

Hozzászólások