szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az informatikai társaságnak a T-Systems felvásárlása nem jött össze, de az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közbeszerzésén már nyerni tudott.

A 4iG informatikai társaság nettó 1,37 milliárd forint értékű megbízáshoz jut, miután megnyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közbeszerzését – tette közzé az informatikai cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A szerződéskötést követően az ÁEEK Egészséges Budapest projektben részt vevő 25 intézménye részére a 4iG Nyrt. építi ki a wifi-rendszert. Az eljárás összértéke 1,3 milliárd forint plusz áfa.

A 4iG a napokban három másik közbeszerzési pályázaton is sikerrel szerepelt. Ezek egyikét szintén az ÁEEK írta ki és megnyerésének köszönhetően az informatikai cég 1,46 milliárd forint plusz áfa értékben szállíthat és telepíthet műtéti napló-beszédleíró szoftvereket az ÁEEK Egészséges Budapest projektben részt vevő 25 intézményének – közölte a társaság hétfőn a BÉT honlapján.

Szintén hétfői tájékoztatás szerint a 4iG ajánlatát hirdették ki a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) hálózati aktív eszközök szállítására és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására indított közbeszerzési eljárásán mintegy 566 millió forint plusz áfa értékben. Pénteken azt jelentette be a cég a BÉT honlapján, hogy nagy összegű szerződést kötött a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV).

A 4iG részvényei szerdán padlóra kerültek, miután a cég bejelentette, hogy nem veszik meg a T-Systemset. A 4iG Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 304 forint, a legmagasabb pedig 1184 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok