Kiugrott a fideszes képviselő a zughoteles cégből

Kiugrott a fideszes képviselő a zughoteles cégből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Becsó Zsolt korábban azt állította, 2018 szeptemberében született döntés arról, hogy eladja a tulajdonrészét. Aztán bő egy évig mégis megtartotta.

Kilépett a Budapest VI. kerületében, a Nagymező utcában engedély nélkül szállodát üzemeltető cégből, az Ublot Kft.-ből Becsó Zsolt fideszes politikus – szúrta ki az Optenben a 24.hu. Az adatbázis szerint a Nógrád megyei parlamenti képviselő december 18-án szállt ki, néhány nappal azután, hogy a lap írt a több jel szerint is évek óta működő zughotelről.

Becsó a zugszállót leleplező cikk megjelenése után önmagával is ellentmondásba keveredett, amikor arról beszélt, megvan-e még az 50 százalékos tulajdonrésze a cégben. A Blikknek azt mondta, hogy annak eladásáról már 2018-ban döntés született, ennek nyoma mégsem látszott a cégkivonatban. Máshol azt nyilatkozta, hogy különböző okok miatt nem tudott túladni rajta.

A Nagymező utcai szálláshelyet a terézvárosi önkormányzat akkor helyszíni ellenőrzést követően megbüntette és azonnali hatállyal bezáratta. Az Ublot Kft. azonban nem sokkal később beszerezte a szükséges engedélyeket a kerülettől, és már legálisan tartja fenn a hotelt – olvasható a 24.hu-n.

A lap ugyanakkor megjegyezte: ha a szálló valóban több éve működött engedély nélkül, akkor az idegenforgalmi adó megspórolásával akár milliós nagyságrendű adó befizetését mulaszthatták el. A cikk szerint az önkormányzat az Ublot Kft. ügyében felvette a kapcsolatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

Becsó Zsolt volt az, akiről a Direkt36 2016 nyarán megírta, hogy kihagyta a vagyonbevallásából azt a testvérével közös vállalkozását, amely 34 millió forintnyi uniós támogatás nyert el egy hollókői vendégház (és egy pásztói teniszcentrum) építésére. A "vendégházhoz" 2018 tavaszán a hvg.hu is ellátogatott. A helybeliek szerint az ingatlan valójában a térség fideszes képviselőjének rezidenciája.

„Már hogyne lenne vendégház!" - tagadja a fideszes képviselő, hogy saját házát húzta fel az uniós milliókból

Nem könnyű az ünnep előtt egy héttel szállást találni a húsvéti hagyományairól és rendezvényeiről híres Hollókőn. Különösen nehéz a helyzet, ha olyan vendégháznál próbálkozik az ember, amiről a környéken mindenki azt mondja: az valójában a térség fideszes képviselőjének rezidenciája.

Hozzászólások