szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat hónapig. Aki megszegi a tilalmat, egymilliárd forintig terjedő bírságot kaphat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány miatt a kormány megtiltja a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök exportálását hat hónapig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdán. Azt is írták, hogy az erről szóló kormányrendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

A közlemény szerint a tilalom vonatkozik a védőeszközökre, a fertőtlenítőszerekre, a testhőmérőkre és egyéb termékekre (gyógyszerek, vércsoport-reagensek, fecskendők, transzfúziós eszközök, altatási eszközök, orvosi gázok). A korlátozást a folyamatban lévő kereskedelmi forgalomban történő kivitelre is alkalmazni kell.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendelet szerinti tilalmat megszegővel szemben 1 millió forinttól akár 1 milliárd forintig terjedő bírságot szabhat ki – áll a közleményben.

A tilalom nem vonatkozik a kormány külön engedélyével a nemzetközi kötelezettségeken alapuló humanitárius segítségnyújtás keretében végzett kereskedelmi forgalomban történő kivitelre – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Több ellátást lemondott a Jahn Ferenc kórház, miután csak három orvos maradt az egyik osztályán

Több ellátást lemondott a Jahn Ferenc kórház, miután csak három orvos maradt az egyik osztályán

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban