Újraindul a termelés a győri Audinál

Újraindul a termelés a győri Audinál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég átfogó intézkedéscsomag bevezetésével venné elejét a koronavírus-járvány üzemen belüli terjedésének.

Kedden újraindul a termelés az Audi Hungaria győri gyárában – írja a Kisalföld. A lap szerint a cég átfogó intézkedéscsomagot dolgozott ki a járvány terjedésének elkerülésére, igazodva a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is.

A távolságtartás az óvintézkedések egyik sarkalatos pontja: azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani. A cikk emlékeztetett, hogy a személyes kontaktusok kiváltása érdekében például a személyzeti osztály telefonos ügyfélszolgálatot indított.

A cégnél a járvány kitörését követően bevezették a koronavírus-fertőzés gyanújával jelentkező munkatársakra vonatkozó ellátási rendet távkonzultációval és digitális rendeléssel, lezárták a munkahelyi éttermeket, és a munkába jutást segítendő megduplázták a szerződéses járataik számát, a buszokat pedig folyamatosan fertőtlenítik.

A cég közölte azt is, hogy a munkatársak ötlete nyomán 3D-nyomtató segítségével védőmaszkokhoz terveznek alkatrészeket készíteni. A projektben együttműködnek a konszern más gyártó telephelyeivel. Az első prototípusokat már legyártották.

A Győrben közel 13 ezer embert foglalkoztató Auditól március 17-én tudtuk meg, hogy leállítja a magyarországi gyárát. A cég akkor a fertőzés terjedése mellett azzal indokolta a leállást, hogy a Volkswagen-konszern legtöbb telephelyén szintén felfüggesztik a termelést.

Április 2-án azt közölték, hogy legalább 19-ig nem indul újra a termelés az üzemben, a motorgyár azonban „a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést” az április 13-i héten.

Hozzászólások