szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A G7 szerint lehetséges, hogy többen bukták a pénzüket, ha a kivezetés előtti napokban váltottak bérletet, mert így akartak közlekedni a járvány miatt. A Breezy járgányait sem látni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Korábban több Lime-roller is látható volt Budapest belvárosában, mára azonban mind eltűnt – írta a G7, amely szerint a járgányokért felelős társaság március 19-én vonta ki a rollereket a forgalomból.

A portál arról is ír, hogy a rollerek úgy tűntek el Budapest utcáiról, hogy a Lime arról nem értesítette a felhasználókat, illetve közleményt sem adtak ki nálunk. Egyedül egy angol nyelvű tájékoztatás készült, melyben arról írnak, hogy Dél-Koreát leszámítva világszerte szüneteltetik tevékenységüket.

A levél múlt heti keltezésű.

A portál szerint a rollerek eltűnése sokakat váratlanul ért, ugyanis volt, aki néhány nappal korábban pont azért váltott bérletet, mert a járvány miatt így akart közlekedni.

Ő valószínűleg bukta a pénzét.

A G7 megjegyzi, hogy az ilyen esetekben “különösen kellemetlen, hogy egy helyi jelenléttel nem rendelkező, a hazai jogszabályokat nem követő társasággal kell vitatkoznia. Mivel a szolgáltatást egy holland társaság nyújtja, a hazai fogyasztóvédelem segítségében sem lehet bízni”.

A Lime mellett a társaság hazai kihívója, a Breezy rollerei is eltűntek az utcákról.

Utóbbi honlapján most az olvasható, hogy átmenetileg bevonták rollerjeiket, mert „komoly fejlődési pillanat előtt vagyunk! Ha minden a terveink szerint halad, egy megújult, modernebb és minden tekintetben jobb szolgáltatással találjátok szembe magatokat, amikor visszatérünk!”

A leállás azért is érdekes a G7 szerint, mert a kétkerekűekre pont, hogy jó hatással volt/van a járvány: sokan inkább kerékpárral közlekednek, hogy ne kelljen másokkal közösen utazniuk. Ez elvileg az e-rollerek iránt is növelhette volna a keresletet a lap szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Maruzsa: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli érettségi, lehet javítani szóbelin

Navracsics a Petry-ügyről: A Herthának kevés köze van a diplomáciához

Navracsics a Petry-ügyről: A Herthának kevés köze van a diplomáciához

Szigorítják a fegyvertartás szabályait az Egyesült Államokban

Szigorítják a fegyvertartás szabályait az Egyesült Államokban