szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV közbeszerzést ír ki az 1000 tonna veszélyes hulladék elszállítására.

Több mint 1000 tonna veszélyes hulladék várja sorsát egy már felszámolt cég kiskunhalasi telephelyén, egy évtized után – számol be az RTL Híradó. A helyzetet a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsman-helyettes is aggasztónak nevezte már, eddig mégsem történt látható előrelépés.

A jelenlegi tulajdonos, Papdi József azt nyilatkozta, a területet folyamatosan monitorozza a környezetvédelmi hatóság. Friss mérésüknek még nincs eredménye, de korábban megállapították, hogy 80 centiméter mélyre akkor nem ért el a szennyezés. A férfi korábban lapunknak így beszélt az időzített hulladékbombáról:

A hordókból, flakonokból meg hol szivárog, hol meg ömlik a folyékony anyag, azt sem tudjuk, hogy mi. Itt folyik két méterre egy csatorna, bármi történhet. Egyszer majd a csatornán át belefolyik a Dongérbe, onnan meg a Tiszába, most komolyan meg akarjuk ezt várni? Vagy azt, hogy a tűző napon felrobban valamelyik?

Papdi szerint decemberben azt válaszolta neki az illetékes minisztérium: nincs pénz a kármentesítésre. Ez becslésük szerint 380 millió forintba kerülne. A NAV ezt végrehajtással próbálta beszedni a korábbi cégvezetőtől, sikertelenül. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium most viszont azt írta Híradónknak, hogy az Adóhatóság közbeszerzést ír ki a hulladék elszállítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át