Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még egy évig lehet kérni a vissza nem térítendő támogatást a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez – mondja ki a pénzügyminiszter kedd este közzétett rendelete.

Eredetileg 2016-ban tették lehetővé, hogy a bankkártya-elfogadó terminál és tartozékai beszerzését, telepítését és üzemeltetését végző szolgáltatók költségvetési támogatást kapjanak, de akkor a határidő 2017 vége volt. Ezt egyszer meghosszabbították 2019 márciusáig, majd 2020. június 30-ig. Úgy látszik, hogy a kormány még mindig nem elégedett a haladással, ugyanakkor a határidő lejártát az utolsó pillanatban vehették észre, ezért Varga Mihály úgy adta ki az új, 2021. június 30-i határidőt megszabó rendeletét, hogy az kedd este 23 órakor lépjen hatályba.

A további támogatás azért is fontos, mert pénteken szavaz az országgyűlés a 2021-es költségvetést megalapozó törvénycsomagról, amely a jövő évtől a piaci árusok kivételével mindenütt kötelezővé teszi a bankkártyák – köztük az érintéssel működők – elfogadását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OTP Bank Nyrt.

65 felett is élünk az újabb megoldásokkal

A koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások feloldásával lassan kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. De mik azok a szokások, amiket tovább viszünk ebből az időszakból? Mi az, ami marad a járvány után is? Előző cikkünkben megkérdeztük olvasóinkat a bankolási szokásaik változásáról, az eredményeket az OTP Bank szakértői segítségével elemezzük.