Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital

Csomagautomatákkal szórja meg az országot eMAG és az Extreme Digital

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén 100, jövőre 500, 2024-re 1600 automata átvevőpontot telepítenének országszerte. Fél perces QR-kódos átvételt, bankkártyás fizetést ígérnek, hatékonyabb működést remélnek.

Easybox néven telepít saját csomagautomata-hálózatot az eMAG Magyarország és az Extreme Digital. Összesen 500 automatát szeretnének felállítani, amelyek közül néhány már most is elérhető Budapesten. Közleményükben azt írták, annyi automatát szerelnek fel, hogy mindenkinek útba essen egy, és azt remélik, hogy a kiszolgálókapacitás megnövelésével hatékonyabb lesz a partnerekkel közös munka is.

A 0-24 órás üzemben működő automatákban a következő webáruházakból rendelt árukat lehet majd átvenni:

A megrendeléseket tartalmazó fiókokat a telefonra érkező QR-kód leolvastatásával lehet majd kinyitni, és azt ígérik, hogy fél perc alatt fel lehet venni a megérkezett árut, akár már a rendelés napján, ha a raktárkészletek lehetővé teszik. Az automatáknál fizetni is lehet majd – bankkártyával.

A rendszert az eMAG egyedi fejlesztésű szoftvere szolgálja ki, de házon belül tartják a működtetésükhöz szükséges komplex logisztikai hátteret is – írták.

Az Easybox-hálózat elemeit bevásárlóközpontokban, forgalmasabb közlekedési csomópontokon, benzinkutakon és szupermarketek parkolóiban, lakóparkokban, népszerű lakóövezetekben és lakótelepeken állítják fel.

A hálózatot fokozatosan bővítik: idén Budapesten százat adnak át, jövő év végére 500-at, 2024-re pedig 1600 ilyen átvevőpontot terveznek felállítani.

Hozzászólások