szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ásványvízben és védőoltásokban is utazik Zhong Shanshan, aki lenyomta az Alibaba alapítóját, Jack Mát és a leggazdagabb kínaivá vált.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Zhong Shanshan 1996-ban alapította a Nongfu Springet: a főleg az ásványvizéről ismert cég részvényeinek értéke a napokban megemelkedett, és Shanshan vagyona így 58,7 milliárd dollárra nőtt. Ezzel elvette az Alibaba alapítójától, Jack Mától a leggazdagabb kínai címet a Bloomberg milliárdosokat összegző listáján – írta a BBC.

A Nongfu Spring részvényeinek értéke 54 százalékkal ugrott meg már az első nap az után, hogy a hongkongi tőzsdén bejegyezték.

Így a „magányos farkasként” is becézett üzletember egyúttal Ázsia második leggazdagabb emberévé vált, ezt a címet egyébként az indiai milliárdos, olajban és földgázban utazó Mukesh Ambani birtokolja. A világ 500 leggazdagabb emberének listáján pedig a 17. helyre lépett elő.

Shanshan gyógyszercégét (aminek többségi tulajdonosa a Nongfu Water) áprilisban jegyezték be a kínai tőzsdén és két egyetemmel közösen bejelentették az együttműködésüket, hogy kifejlesszék a koronavírus-járvány elleni védőoltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A járványügyi szakemberek mereven ellenzik a korlátozások nagyobb lélegzetű enyhítését

Orbán: A járványügyi szakemberek mereven ellenzik a korlátozások nagyobb lélegzetű enyhítését

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk