Újrakezdődött a pánikvásárlás, lépett a brit Tesco

Újrakezdődött a pánikvásárlás, lépett a brit Tesco

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legnagyobb brit áruházláncnál számos termékből csak meghatározott mennyiséget lehet vásárolni.

Bizonyos termékekre limitet vezetett be a brit Tesco egy újabb pánikvásárlási hullámra készülve – adta hírül a Sky News. Üzleteikben olyan árukból nem lehet korlátlan mennyiséget vásárolni mint a liszt, a tészták, a vécépapír vagy a fertőtlenítő törlőkendők. Ezek éppen azok a termékek, amelyekből a koronavírus-járvány elején komoly készlethiány alakult ki az üzletekben.

Egy nappal korábban egy másik brit áruházlánc, a Morrisons is hasonló lépést jelentett be arra hivatkozva, hogy sokan már most indokolatlanul nagy tételben vásárolnak bizonyos élelmiszereket és háztartási cikkeket.

A brit Tesco szóvivője pénteken arról beszélt, hogy jó az üzleteik ellátottsága, és jól állnak a raktárkészleteik, de egyúttal arra kérte a vevőiket, hogy csak annyit vásároljanak, mint normál esetben is tennék.

Tavasszal valamennyi nagy brit szupermarketlánc bevezetett valamilyen mennyiségi korlátot, miután a vásárlók – még a kijárási korlátozások bevezetése előtt – lepucolták a polcaikat. A szigorítást csak lassan oldották fel, miután a készleteik újra elérték az átlagos szintet.

A Tesco Magyarországon is kénytelen volt átalakítani online bevásárlási szolgáltatásának feltételeit: az egyes kategóriákon belül csak meghatározott számú terméket lehetett megrendelni.

Az esetleges újabb itthoni korlátozásokra vonatkozó kérdéseinket elküldtük a cégnek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Hozzászólások