szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt a koronavírus-járvány második hulláma, az áruház ismét közölte, hogyan lehet vásárolni tőlük.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A fertőzöttek számának emelkedésével a brit Tescókban már felkészültek a pánikvásárlásokra és korlátozásokat vezettek be. Bár Magyarországon a tavaszinál kevésbé szigorúak a szabályok, de itt is életben vannak az online megrendelések szabályai, amelyeket szeptember közepén ismertetett az áruházlánc, és amelyekről a napi.hu számolt be.

  • A Tesco oldala szerint egy rendelésben maximum 80 kg-nyi terméket szállítanak ki. Aki vásárlás közben eléri a limitet, azt a webshop figyelmezteti.
  • Bár tavasszal egy ideig csak online lehetett fizetni, most még kártyával van lehetőség rendezni a cehhet a futároknál. Készpénzzel továbbra sem lehet fizetni - ez egyébként a járvány előtt is így volt.
  • A kiszállító telefonon felhívja a megrendelőt, hogy megbeszélhessék, ott hagyhatja-e rendelését az ajtaja előtt. Telefonon arról is egyeztethetnek, ha valamelyik terméket nem akarják átvenni.
  • Minden megrendelést bevásárlótáskában szállítanak ki.
  • A futárok maszkot viselnek, valamint a kezüket és a bankkártyaterminált is fertőtlenítik, illetve megfelelő távolságot tartanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban