szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szél Bernadett, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos szerint az Orbán Viktor által bejelentett intézkedésnek semmi köze a válságkezeléshez.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebookon követeli, hogy azonnal vonja vissza a kormány az iparűzési adó csökkentését. A politikus azt írja, „a gazdasági válságkezelés címén bejelentett intézkedések a válság vesztesein egyáltalán nem segítenek, az önkormányzatokat viszont megfosztják alapfeladataik ellátásához szükséges bevételeiktől”.

Szél Bernadett mellett Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos is tiltakozik – ahogyan fogalmaznak – „a 30 éve fennálló önkormányzatiság felszámolása ellen”. Azt követelik, hogy a kormány „a válság alatt is a vállalkozásokon nyerészkedő Parragh László ötletei helyett pedig vezesse be a közpénzen meggazdagodott oligarchák szolidaritási hozzájárulását, és abból segítse a kisvállalkozásokat”.

Szerintük Orbán Viktor bejelentéseinek semmi köze a válságkezeléshez: a Fidesz egyszerűen képtelen elfogadni a 2019-es önkormányzati választások eredményét, ezért a pénzügyi kivéreztetés eszközéhez nyúl.

Ez nem más, mint visszamenőlegesen elkövetett választási csalás és a választók büntetése – ráadásul járvány idején – azért, mert nem a megfelelő helyre húzták az ikszet

– teszik hozzá.

Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy felére csökkentik az iparűzési adót a kkv-knak és az egyéni vállalkozóknak. Az ötlet pár hónapja már keringett, azt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője dobta be, igaz, ő azt javasolta, hogy egy évig egyáltalán ne fizessék azt. Az ötlet ellen - pártállástól függetlenül - szinte minden önkormányzat kikelt, hiszen ez volt szinte az utolsó szabadon elkölthető bevétele a helyhatóságoknak. A javaslatot ennek ellenére, igaz, kurtított formában, de befogadta a kormány: a mostani bejelentés szerint nem mindenkire vonatkozna a szabályozás, csak a kkv-kra és az egyéni vállalkozásokra. November végén még azt közölték egyébként, hogy nem tárgyal a kormány az iparűzési adóról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne

74 ezer oltásra jelentkezett magyarnak küldenek ki SMS-t, ez lesz benne

A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak

A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak