Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy év alatt közel ötmillió forintra bírságolta a MÁV csoportot az ITM Utasjogi és Piacfelügyeleti Főosztálya, de az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól is érkezett büntetés.

Összesen 4,86 millió forintra büntette a MÁV csoportot 2020-ban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Utasjogi és Piacfelügyeleti Főosztálya – derül ki a vasúttársaság adataiból. A MÁV honlapjára most került fel a vizsgálatok és ellenőrzések listája.

A legnagyobb, 1,25 millió forintos bírságot azért szabták ki, mert Pirtón és Soltvadkerten régi menetrend volt kint az állomáson. Istvántelek állomáson kilenc különböző alkalommal találta azt a piacfelügyelet, hogy nem volt hangos utastájékoztatás, emiatt összesen 2,2 millió forint bírság járt. Az, hogy Vácon egy ellenőrzésnél nem működött két lift, 500 ezres bírságot ért.

De nem csak a minisztérium büntette a vasúttársaságot. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 150 ezer forintra bírságolta a céget, mert Dunakeszin a gyalogos-aluljáró nem akadálymentes.

Fizethetett a MÁV az után is, hogy egy augusztusi estén a vonat meghibásodása miatt néhány utas lekéste a csatlakozását, így Nagykanizsán kellett tölteniük az éjszakát. A cég az utasok 19 ezer forintos szállásköltségét egy békéltető testületi eljárás után novemberben megtérítette.

Hozzászólások