Ingyenes lapcsaládot indít a Mediaworks az ellenzéki vezetésű városokban

Ingyenes lapcsaládot indít a Mediaworks az ellenzéki vezetésű városokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány alá tartozó kiadó kormánypropagandáját eddig csak a megyei lapok tartalmazták, most erősítenek.

City néven indít lapcsaládot a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks - értesült a Magyar Narancs.

Az újság információi szerint a Mediaworks azért indítja el a lapokat, mert a 2022-es választások előtt nem elégséges számukra, hogy az állami propaganda csak a megyei lapokban jelenik meg, a tervek szerint főleg azokra a városokra fókuszálnak, ahol 2019-ben kikapott a Fidesz az önkormányzati választásokon.

Az ingyenes újság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsett, Dunaújvárosban, Nagykanizsán jelenik meg, hetente és 24 oldalas lesz, a tartalom egyharmad-egyharmad arányban fog tartalmazni helyi kormánybarát tartalmat, központilag gyártott bulvárt és hirdetést.

A projekt irányítására Pósa Árpádot nézhették ki, kire 2017-ben a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztését bízták rá, miután lefejezték a megyei napilap vezetését. Később dolgozott a Hír TV Online-nál, és a szintén kormánypárti Délmagyarnál, egy éve pedig a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

Hozzászólások