szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A karanténban többet neteztünk, de kevesebbet beszélgettünk.

A Magyar Telekom adózott eredménye 22,9 százalékkal, 16 milliárd forintra nőtt 2020 negyedik negyedévében, a 2020-as éves nyereség 4,1 százalékkal, 46,3 milliárd forintra emelkedett, összes bevétele a negyedévben 3,6 százalékkal, 188,9 milliárd forintra, az év egészében egy százalékkal 673 milliárd forintra bővült – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a csütörtöki zárás után.

Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) éves összehasonlításban 8,6 százalékkal, 62,6 milliárd forintra emelkedett 2020 negyedik negyedévében, míg 2020-ban 2,4 százalékkal, 225,9 milliárd forintra, a magasabb bruttó fedezet és az alacsonyabb közvetett költségek következtében – tették hozzá.

A jelentés szerint a mobilbevételek éves összehasonlításban 2020 negyedik negyedévében 3,6 százalékkal, 97,9 milliárd forintra, illetve a teljes év tekintetében 2,9 százalékkal, 364,6 milliárd forintra nőttek. A növekedés hátterében elsősorban a mobilnetből és a készülékértékesítésből származó bevétel állt, ez ellensúlyozta a hanghívásból származó bevétel csökkenését.

A rendszerintegrációs és IT ('RI/IT') bevételek 2020-ban 10,2 százalékkal, 89,5 milliárd forintra csökkentek elsősorban a magyarországi közszféra számára végzett alacsonyabb implementációs projektvolumen miatt, melyet nem tudtak ellensúlyozni az észak-macedóniai projektekből származó magasabb bevételek – írták.

Rékasi Tibor vezérigazgató a jelentésben úgy fogalmazott: 2021-ben a működési környezet változékonysága ellenére, továbbra is növekedési pályán maradnak.

A Telekomnál a tavalyi nyereség terhére részvényenként 15 forint a fizetendő osztalék. Ez továbbá kiegészül 10,2 milliárd forint keretösszegű részvény-visszavásárlással, amelynek egy részvényre vetített értéke 10 forintnak felel meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

20–25 százalékkal is drágulhat a hús

20–25 százalékkal is drágulhat a hús