szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt szeretné, ha a kaszinók sem esnének más elbírálás alá, mint a kávézók vagy éttermek.

A győri fideszes országgyűlési képviselőnek, Simon Róbert Balázsnak címezte nyílt levelét Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő és Jenei Ferenc, a párt megyei elnöke.

Azt írta, a Borkai-ügy rengeteget ártott a városnak, "nem is az egykori polgármester sajátos szórakozási szokásai, hanem az a botrány kapcsán kirajzolódó korrupciós hálózat" miatt, ami sokáig károsította a győrieket. Ungár és Jenei szerint a legfontosabb szereplő talán Rákosfalvy Zoltán ügyvéd volt (aki ott volt a jachton a szexpartin).

Ungárék szerint joggal lehetett remélni, hogy ez a korszak lezárult, azonban a tények ezt cáfolják. A kormány ugyanis úgy döntött, hogy bár éttermek ezrei mennek csődbe a lezárások miatt, valamiért a hasonló kockázati kategóriába tartozó kaszinók zavartalanul működhetnek.

Az LMP-s politikusok szerint felmerül a gyanú, hogy mindez azért történt így, mert ezek a helyek az elmúlt évek átalakításainak köszönhetőn mind a kormánypárthoz közelálló, a kormánypárt által támogatott üzletemberek kezébe kerültek.

Azért fordulok éppen Önhöz, mert az egyik legnagyobb kaszinótulajdonos Magyarországon pont Rákosfalvy Zoltán, aki győri mellett a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogait is birtokolja.

Miközben sok vállalkozás ment csődbe, a kaszinók üzemelhettek, ezzel is gazdagítva a tulajdonosokat. Ungár ezért arra kéri Simon Róbert Balázst, segítsen a méltatlan helyzet véget vetésében, és támogassa az Országgyűlésben azt a javaslatomat, melyben a parlament kimondaná, hogy a kaszinók nem eshetnek más elbírálás alá, mint az éttermek vagy kávézók.

Nyílt levél Simon Róbert Balázsnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének Tisztelt Simon Róbert Balázs! Talán, mint...

Közzétette: Ungár Péter – 2021. február 28., vasárnap

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye