Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Országos akció keretében áfacsalás gyanújával elvitték a rendőrök az egyik legnagyobb hazai reklámügynökség, a HPS két alapítóját. A HPS zavartalanul működik tovább, az érintettek ugyanis egy függetlenül működő kiszolgálócég ügyvezetői jelenleg.

A nyomozók április 14-én, szerdán egy országos rajtaütési akció részeként elvitték az egyik ismert nagy hazai rendezvény-, reklám-, és pr-ügynökségi csoport, a HPS Csoport két alapítóját, P. Gergelyt és M. Zitát, illetve házkutatásra és bankszámlák zárolására is sor került – írja piaci forrásokra hivatkozva a Media1.hu. Az érintettek jelenleg a HPS Group Kft.-vel azonos székhelycímre bejegyzett HPS Trade Kft. vezetői, rajtuk kívül a HPS Trade Kft. könyvelőjét is elvitték.

A nyomozók szerint nagy összegű fiktív számlákat fogadtak be egy bűnszervezettől. A bűnszervezet által kiállított áfás számlák befogadói, az úgynevezett haszonhúzók között található őrző-védő és takarító cég is.

A lap úgy tudja, az érintettek azóta is őrizetben vannak, sőt a bíróság a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a mai napon elrendelte a letartóztatásukat. A bíróság hosszú tárgyalás után döntött az ügyben az érintettek ügyében pénteken a letartóztatásokról.

A HPS Group folytatja a munkát, hangsúlyozzák, hogy két különálló cégről van szó, hiába van közös honlapjuk és azonos székhelyük – mondta a lapnak Sipos Dávid, a HPS Group Kft. ügyvezetője. Őt is meghallgatta a rendőrség, de szabadon távozhatott, az ügyet nem ismeri közelről, de a nyomozásban a HPS Trade, illetve az ehhez kapcsolódó cégek vezetősége az érintett, míg maga a HPS Group – ahová reklámügynökségi tevékenység, pr-kommunikáció, rendezvények stb. tartoznak – nem.

esetleges bankszámla-zárolások a HPS Groupra, csak a HPS Trade Kft.-re – hangsúlyozta Sipos.

Hozzászólások