Hordókban áll az eladatlan magyar méz

A magyar méhészeknek talán még sosem volt ilyen nehéz évük: az enyhe tél, az európai piacokat elárasztó ukrán és kínai méz, a magas termelési költségek, az alacsony felvásárlási árak és a kevés termés szinte eladhatatlanná teszik a magyar mézet.

  • Deutsche Welle Deutsche Welle
Hordókban áll az eladatlan magyar méz

Sok helyen áll hordókban az eladatlan magyar méz, mert a méhészek inkább kivárnak, minthogy veszítsenek rajta. Több magyar méhész pedig inkább szakmát vált, annyira nem látja a kiutat. Mi tudna változtatni ezen a helyzeten? Megmenthető még a magyar méhésztársadalom, vagy csak a nagy, professzionális cégek fogják túlélni? Ennek járt utána a DW Magyar szerkesztősége.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Szomoru Miklós: Mi sem vagyunk tökéletesek, ne akarjunk tökéletes kertet!

Fél évig 5-6 ember volt kíváncsi a kertészeti tanácsaira, ma már közel kétszázezres követő tábora van Szomoru Miklós „Egy kertész kertje Pilisszentkereszten” blogjának. A kertészmérnök szerint, aki brit mintára magánkert-látogatásokat is szervez, nem kell heti 8 óránál többet dolgozni azért, hogy bárkinek virágzó oázássá váljon a kertje. Erre a legjobb példa virágpompában úszó birodalma.