Művészeti akadémia és mesterkurzus Szegeden

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Valamivel több, mint száz hallgató részvételével elkezdődött a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja, Kerek Ferenc szombaton elmondta: a július 18-ig tartó program nemzetközivé vált, érkeztek szerb, román, lengyel, német, spanyol és kínai vendégek is. A mesterkurzus résztvevőinek korosztálya igen vegyes, vannak már zenepedagógusként dolgozók, egyetemi hallgatók, akiknek a program kreditpontot jelent, de van egy kis zeneiskolás hallgató is - tette hozzá a dékán.

A hagyományokhoz híven indult nyári képzés például énekből, zongorából, hegedűből vagy fuvolából, újdonságként pedig fúvós koncertzenekari karmesterek továbbképzése is helyet kapott a kurzusok között. Kerek Ferenc közölte: az oktatói munkát most is neves művészek vállalták, köztük Marton Éva Kossuth-díjas, Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas énekművész, Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész és Boros József trombitaművész.

Esténként koncertekkel szórakoztatják a résztvevők az érdeklődőket a város legkülönbözőbb pontjain. Vasárnap a Felsővárosi Minorita Templomkertben lesz előadás, majd játszanak a városháza Díszudvarán, a Reök-palotában és a Szent József jezsuita templomban is, a Szegedi Zsinagógában pedig csütörtökön a reneszánsztól a ragtime-ig terjedő időszak repertoárjából mutatnak be a művészek.