Megdöntötte a Skyfall az Avatar rekordját Nagy-Britanniában

Megdöntötte a Skyfall az Avatar rekordját Nagy-Britanniában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A 007 - Skyfall című új James Bond-epizód lett minden idők legnagyobb bevételt hozó mozifilmje Nagy-Britanniában: őfelsége leghíresebb filmbeli titkosügynökének újabb kalandjára eddig 94,3 millió font (32,8 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a szigetországban.

A 007-es ügynök 23. kalandja valamivel több mint negyven nap alatt döntötte meg az eddigi csúcstartó, a 2009-ben bemutatott Avatar című háromdimenziós mozi 94 millió fontos (32,7 milliárd forint) rekordbevételét, habár az adatok figyelmen kívül hagyják az inflációt. A nagysikerű amerikai sci-fit annak idején 11 hónapig vetítették a szigetország filmszínházaiban.

"Rendkívül büszkék vagyunk erre a filmre és köszönettel tartozunk mindenkinek, elsősorban Daniel Craignek és Sam Mendesnek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez" - húzták alá közleményükben a Skyfall társproducerei.

©

 A legújabb James Bond-epizód akár globálisan is behozhatja James Cameron alkotását. A mozibevételekkel foglalkozó Boxofficemojo.com internetes oldal szerint a 007-es ügynök legújabb kalandjára október végi bemutatása óta 870 millió dollár értékben váltottak jegyet világszerte, míg az Avatar 2,8 milliárd dolláros globális bevételt produkált.