Megvan az Oscar-gála hatalmas bakijának felelőse

Megvan az Oscar-gála hatalmas bakijának felelőse

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A visszavont budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát is készítő PriceWaterhouseCoopers (PwC) globális könyvvizsgáló és tanácsadó cég tehet az Oscar-gálák történetének egyik, ha nem a legnagyobb bakijáról.

Ahogy beszámoltunk róla, a Faye Dunaway-jel együtt díjat átadni érkező Warren Beatty rossz borítékot kapott, így véletlenül a Kaliforniai álmot jelentették be, amikor a legjobb filmnek járó Oscar-díjat konferálta fel. Azt mondta, a kategóriát a Kaliforniai álom nyerte, holott az arany szobrocskát a Holdfénynek ítélte az amerikai filmakadémia. A Kaliforniai álom stábja már majdnem végigmondta a köszönőbeszédeket, amikor jelezték: tévedés történt.

A veterán színész még ott, a színpadon igyekezett megmagyarázni a bakit: rossz borítékot nyomtak a kezébe, szó sincs arról, hogy viccelődni próbált volna.

Úgy tűnik, valóban elcserélték a borítékot, hiszen azon, amelyet Beatty a kezében tartott – az alábbi képen kivehető – az "actress in a leading role" szöveg áll, vagyis a legjobb női főszereplő nevét kell tartalmaznia.

Az akadémia tagjainak szavazatait 1936 óta a PwC számolja és összesíti az Oscar-gálák előtt, sőt, azért is a cég munkatársai felelősek, hogy a megfelelő borítékok kerüljenek a díjátadók kezébe. A vállalat rövid közleményében elismerte a hibát, amely miatt mély sajnálatukat fejezték ki, és belső vizsgálatot ígértek. Emellett elnézést kért minden érintettől és a nézőktől.

A PwC készítette a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát is.

Hozzászólások