Wonder Woman lekörözte Batman és Superman párosát

Wonder Woman lekörözte Batman és Superman párosát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kritikusok és a rajongók is pozitívan fogadták, a bevételek is a sikert igazolják. Még a közönségsikernek számító Öngyilkos osztag című film bevételét is túlszárnyalta – pedig még csak negyedik hete játsszák.

A Wonder Woman itthon nem szólt akkorát, mint a tengerentúlon, viszont ott július elejére a legtöbbet hozó DC-mozi lett. Észak-Amerikában már június 27-én lekörözte a tavaly szeptemberben érkezett Öngyilkos osztagot, 325,1 millió dolláros (több mint 88 milliárd forint) bevétellel. A hétvégén pedig elérte a 331 millió dollárt (közel 90 milliárd forint), mely 1 millió dollárral több a Batman Superman ellen bevételénél.

Utóbbi még nagyobb győzelemnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy az Észak-Amerikai mozikat illetően a két DC-hős csatáját bemutató filmnek 12 hét kellett a 330 millió dolláros határ eléréséhez. A Csodanőnek ennek a harmada is elég volt, hogy lekörözze a férfi hősöket.

A Forbes szerint pedig Wonder Woman Az acélembert már világszinten is túlszárnyalta – bevétel tekintetében. Ha pedig eléri a 800 millió dollár összbevételt, akkor csak kevéssel marad el a Batman Superman ellen mögött világviszonylatban.

A Wonder Woman nem is szuperhősfilm, hanem egy ütős háborús mozi

Már a Marvel-mozik nagy ellenpólusát jelentő DC-Warner-házasságot felvezető Batman v Supermanben is a néhány jelenetre feltűnő Wonder Woman volt a legjobb dolog, így az sem csoda, hogy az ő különálló filmje mentheti meg a franchise-t - mármint minőségben, a pénz eddig is dőlt a stúdiónak.