„Független színházat láttatok már?”

„Független színházat láttatok már?”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Tünet Együttes művészeti vezetőjének van néhány kérdése a parlamenti képviselőkhöz.

A színházakat érintő törvénymódosítás ellen több színész tiltakozott már videóüzenetben. Hozzájuk csatlakozott most Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője, aki egy Facebook-videóban Szarajevóból jelentkezett be, ahol a holland nagykövet meghívására vetítették A létezés eufóriája című filmjét.

A kérdéseit a parlamenti képviselőknek címezte, azt firtatva, hogy láttak-e már független színházat, vagy megfordultak-e már a Katonában vagy az Örkényben. Esetleg beszéltek-e valakivel, aki oda jár.

Csak nem fogtok úgy dönteni ezekről az emberekről úgy, hogy nem is ismeritek őket? Miért nem beszélgettek velünk, mielőtt döntötök egy ilyen törvénycsomagról? Én azt hittem, hogy ti az összes magyar embert képviselitek – mondja Szabó Réka.

A kormány átírná a színházakra vonatkozó törvényt, a többi között a jövőben Kásler Miklós miniszter beleszólhatna a fővárosi színházak igazgatóinak kinevezésébe, illetve menesztésébe. A Fidesz szerint a Gothár-ügy miatt léptek, azonban a birtokunkba került javaslatban még csak nem is utalnak morális szempontokra.

A törvénytervezet ellen hétfőre tüntetést szervezett több színház.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások