Shake

Az új hirdetési módszer kifigyeli a személyiségünket

Beckham és aranylábú társai, Henry, Ronaldinho, Fabregras, Messi és Lampard szerepel abban az új kampányban, amelyben a Pepsi globális méretű, interaktív társalgásba kezd a fogyasztókkal. Ebben debütál az új társasági weboldal, a Youniverse, amely új kommunikációt ígér, az úgynevezett vizuális, képalapú DNS-sel (VisualDNA), és közben adatokat gyűjt a felhasználókról.

Itthon

Ki áll a F.A.SZ. mögött?

Rejtélyes plakátok jelentek meg Budapest-szerte. A Független Anarchisták Szövetsége (FASZ) arra szólít fel, hogy mondjuk nemet a politikára és ne menjünk el a népszavazásra. Az ismeretlen szervezet nem fedi fel vezetői nevét, de ragaszkodik honlapja szerzői jogaihoz.

MTI Itthon

Emberbábu-hátizsákkal kampányol a BKV

„Ne lógj rajtunk!” címmel újabb kampányt indít a jegy és bérlet nélküli utazás ellen a BKV – jelentette be a közlekedési vállalat sajtóirodájának vezetője Budapesten.

MTI Itthon

Megsemmisítették a MeH reklám közbeszerzését

Két reklámügynökség megkeresésére a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Miniszterelnöki Hivatal reklámszolgáltatásra kiírt közbeszerzés jelentkezési szakaszát lezáró, és azt követő döntéseit; a határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Gazdaság

Újabb fejezet a Mol–OMV-huzakodásban

A Mol megtévesztőnek és etikátlannak tartja az OMV legújabb reklámkampányát, egyben felszólítja az osztrák céget, hogy a Mol nevét ne szerepeltesse reklámjaiban. A magyar cég a PSZÁF-hoz és a versenyhivatalhoz fordult.

hvg.hu Itthon

Nem minden Fidesz-közeli, ami annak látszik

Nem számít Fidesz-közeli cégnek a hódmezővásárhelyi önkormányzat kampányát bonyolító reklámügynökség – állítja a cégvezető Várhegyi Attila, aki a Fidesz-kormányzat idején a kulturális tárca államtitkára volt.

hvg.hu Itthon

Nyolcmilliós pályázat a fejlesztési terv logótervére

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet az Új Magyarország Fejlesztési Terv arculatának megtervezésére – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázatra már csak pár nap van, kidolgozójának át kell érezni a felelősséget.

MTI Shake

Hol voltál a WTC elleni merénylet idején?

Borotvaélen táncolnak azok a cégek, amelyek a szeptember 11-ei terrortámadásokkal kapcsolatban bármiféle üzleti vagy kommunikációs jellegű tevékenységbe fognak - adja hírül az egyik magyar szakkiadvány - mert a látszatát is el kell kerülniük annak, hogy hasznot húznak a tragédiából.

MTI Média

Reklámokban még mindig tabu szeptember 11-e

Borotvaélen táncolnak azok a cégek, amelyek a szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatban bármiféle üzleti vagy kommunikációs jellegű tevékenységbe fognak - adja hírül az egyik magyar szakkiadvány - mert a látszatát is el kell kerülniük annak, hogy hasznot húznak a tragédiából.

Média

Szakmai szövetségben a Newzeus

A Newzeus tartalomelemző és riportoló szoftver felvételt nyert a londoni székhelyű AMEC (Association for Measurement and Evaluation of Communication) szövetségbe.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Ráncfelvarráson esik át az OTP Bank

Az OTP Bankcsoport arculatot vált, ennek keretében az 1992 óta használt zöld négyzetet új kör alakú motívum váltja fel, amit január 12-től csaknem milliárdos költségű reklámkampánnyal vezetnek be.

hvg.hu Shake

2006 legviccesebb reklámjai - videókkal

Szexszel és humorral mindent könnyebb eladni, ha pedig a reklám egyszerre vicces és erotikus, tuti a siker. A tavalyi év legjobbjai közül válogattunk.

hvg.hu Itthon

A reklámok szociológusa – marketing emberi megközelítéssel

Paul Garrisonnal, az Exponenciális Marketing című könyv szerzőjével beszélgettünk arról, hogy napjaink marketingesei milyen alapvető tévedéseket követnek el, amikor megtervezik kampányaikat. Nyerjen betekintést abba a világba, amely úton-útfélen valamilyen terméket próbál Önnek eladni.

hvg.hu Shake

A Coca-Cola (majdnem) mindenkit beugrat a Mikulás-sztorival

Még a Magyar Távirati Iroda is elhitte, hogy a Mikulás piroskabátos figuráját először egy Haddon Sundblom nevű amerikai művész alkotta meg a The Coca-Cola Company számára. A legenda azonban nem igaz. A joviális, kövérkés, nagy zsákot cipelő, piros-fehér ruhás Mikulás képe már jó néhány évvel azelőtt kialakult, hogy Sundblom megrajzolta volna első téli reklámját.

euractiv.hu Világ

Levédetné a kék-sárga színt az IKEA

Ma kezdődik a tárgyalás a luxemburgi Európai Bíróságon arról a keresetről, amelynek lényege, hogy bejegyeztetheti-e közösségi védjegyként a kék és a sárka szín kombinációját az IKEA cég.

hvg.hu Tech

Golfozni fog űrséta közben az ISS Űrállomás egyik lakója

A Discovery űrrepülő hét fős legénysége hétfőn a floridai Kennedy Űrközpontba repült, hogy megkezdje a három hét múlva esedékes űrutazás előkészületeit. Eközben jövő héten a Nemzetközi Űrállomás legénységének egyik tagja egy golfütővel lép majd ki a nyílt űrbe, egy kis reklám kedvéért.

hvg.hu Média

Ismét éjszakáznak a reklámzabálók

November végén újra, hatodszorra rendezik meg a Reklámzabálók Éjszakáját. A Kongresszusi Központban idén hatszáz reklámfilmet vetítenek le, köztük több eddig a hazai nyilvánosság számára ismeretlen filmet is.

1 2 3 4 5 6 7
12
Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

A4-es papírra nyomtatta a húszezreseket egy tiszaföldvári férfi

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

A címlapról ajánljuk