szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeptember 18-ától az m1 a BBC tényfeltáró dokumentumfilmjeit felvonultató műsorblokkot indít útjára, BBC Exclusive néven.

A műsorok vasárnap este 18 órától lesznek láthatóak. A sorozat szeptember 18-án A Kék bolygó című dokumentumfilmmel mutatkozik be, amely a világ óceánjai kialakulásának történetét, annak meghatározó szakaszait jeleníti meg nyolc részen keresztül. A sorozat az MTV közleménye szerint tévénézők millióit ültette le a képernyők elé, illetve ötször jelölték Emmy-díjra.

A BBC és a Magyar Televízió együttműködése révén a következő sorozatokat vetíti majd a köztévé a továbbiakban:

Űrhajsza – négyrészes sorozat tudósokról, akik döntő szerepet játszottak abban a globális versenyben, amelyben megalkották a legmodernebb rakétákat és embert küldtek a Holdra.

Az emlősök élete – A tízrészes sorozat arról a 4 ezer emlősfajról, melyek túlélték a dinoszauruszokat és a Föld legtávolabbi részeit is meghódították.

Hiroshima – A dokumentumfilm megkísérli bemutatni, milyen lehet átélni egy nukleáris robbanást. A történet elkalauzolja a nézőket abba a szobába, amelyben az életfontosságú döntéseket meghozták.

Simon András, az m1 alelnöke üdvözölte az együttműködést: „Bizonyossággal állíthatom, hogy a BBC Exclusive egy hosszú távú stratégiai együttműködés kezdete a BBC és az m1 között. A nézőink minden bizonnyal nagy érdeklődéssel fogadják majd új, exkluzív programjainkat.”

MTI/hvg.hu Kult

Scorsese filmje Dylanről ősszel a BBC-n

Szeptember 26-án mutatja be Martin Scorsese No Direction Home című, Bob Dylanről készült filmjét amerikai PBS tv-csatorna, majd egy nappal később a brit BBC.

eurohirek.hu Média

A CNN és a BBC babérjaira tör a francia hírtévé

Nem sérti a szabad versenyhelyzetet szabályozó uniós rendelkezéseket, ezért engedélyezhető a francia hírtévé beindítása, döntötték el Brüsszelben. A CFII az angol nyelvű CNN és BBC „monopóliumát” kívánja megtörni.

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül