szerző:
MTI

Szépen menetel az RTL Klub szappanoperája, amely múlt heti öt megjelenéséből négy alkalommal is az adott nap legnézettebb műsorának bizonyult, ráadásul kétmillió nézőnél kevesebben sosem látták. Mögötte ott toporog Vágó István és a Fókusz, míg a TV2-s műsorok élén a Jóban-rosszban meg a Napló masíroz. Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. által az év 39. hetében mért nézettségi mutatókat olvashatják.

Kissé egyhangúvá kezd válni a televíziós műsorok nézettségét tükröző statisztikai tábla; az AGB Nielsen Médiakutató által az elmúlt héten rögzített adatok alapján az RTL Klub egyes programjainak népszerűségét hétköznap jóformán semmi sem veszélyezteti, bár egyre jobban szerepel a TV2 napi sorozata, a Jóban-rosszban, s heti vetélkedője, az Áll az alku is.

A teljes lakosság körében hétfőn mind a Berényi-saga, mind a Legyen Ön is milliomos beelőzte a Győzike főszereplésével készülő - azonos című – doku-soap sorozatot, előbbiek 2,11 millió és 2,04 millió nézőt gyűjtöttek, míg a Gáspár család 2,02 millió embert ültetett le a képernyők elé. Igaz ugyan, hogy Győzike a kereskedelmi szempontból fontosabb 18-49 év közötti korosztályban továbbra is arat, 994 ezer keresőképes néző látta a múlt hétfői epizódot. A Multimilliomos a TV2-n ehhez képest 1,16 millió nézőt gyűjtött, míg a Bagi-Nacsa páros Banánhéj című paródiashowját 1,02 millióan látták. A Jóban-rosszban némileg jobban szerepel, mint indulásakor. A hétköznaponként jelentkező sorozat egy-egy epizódját a héten átlagosan 1,25 millió néző látta, míg a vele egy időben adott RTL-es bulvármagazint, a Fókuszt 1,55 millióan figyelték. A TV2 szappanoperája így mára a csatorna egyik legversenyképesebb programja, amely a hét három napján is nézettebb volt a társaság többi műsoránál. Kedden az előző napihoz hasonlóan alakultak az erőviszonyok. A köztévé ezúttal az Életképek című tévésorozatot adta főműsoridőben, a Horváth Ádám által készített filmnek azonban nem sikerült az, ami hétfőn a Kékfénynek: előbbi csak 976 ezer nézőt gyűjtött, míg a bűnügyi magazin előző nap kicsivel túlszárnyalta a milliós nézettséget.

Szerdán Columbo szállt szembe Berényiékkel, a korosodó nyomozó azonban nem bírta az iramot az erőtől kicsattanó stúdiószínészekkel, őt 1,31 millióan látták a Barátok közt 2,06 millió nézőjéhez képest. A nézőket azonban csak Berényiék érdekelték igazán, az epizódot az RTL Klubon követő német akciófilm már alulmaradt a még javában nyomozó Columbóval szemben. A köztévé aznapi húzóműsora, a Juszt László vezette A TV ügyvédje ugyan a csatorna legnézettebb programja volt szerdán, mégis megállt 775 ezer nézőnél. Csütörtökön debütált a Vásott kölykök című „kikészítő show” a TV2-n, a sztárok és rendetlenkedő gyerekek szereplésével készülő műsor éppen csak átvitte a milliós nézőhatárt, az azonos időben sugárzott Barátok közt ennek több mint dupláját hozta. Az RTL Klub időben lecsapott az S.O.S. New Orleans – Olajpánik címre keresztelt katasztrófafilmre (Hírbehozó blogbejegyzése a filmről itt olvasható), de hogy mennyire járt jól gyorsaságával, az kétséges: a 711 ezer ember, akiket film érdekelt, éppen 1 millió 449 ezerrel kevesebb, mint ahányan ugyanezen a csatornán a percekkel korábban a Barátok közt epizódját végigizgulták.

A Lost a pénteki nap Győzikéje (Oldaltörés)

Ami hétfőn Győzike, az pénteken a Lost – Eltűntek. A teljes lakosság körében ugyan Berényiék és Vágó István is az amerikai sorozat elé került, a kereskedelmi csatorna életében fontosabb szerepet játszó 18-49-esek között azonban a Lost volt a nap legjobbja: 887 ezer keresőképes felnőtt látta. Kezd azonban magához térni TV2-n a Gundel Takács Gábor vezette Áll az alku is: 1,59 millió nézően követték a vetélkedőt.  Szombaton az általában remekül szereplő TV2-t vetélytársa kissé kiszorította, az első két legnézettebb műsor is az RTL-en futott (Fókusz plusz: 1,52 millió néző, Medicine man: 1,48 millió néző). Az Activity azonban megverte a Szeress most! című heti sorozatot, Szulák Andrea vetélkedőjét 1,44 millióan látták, szemben az RTL-en maradó 1,39 millióval. Vasárnap továbbra is töretlen a TV2 sikere, az aznap legnézettebb Irigy Hónaljmirigy-show Jackie Chan A jófiú című filmjét verte meg (1,95 millió néző, szemben a mozifilm 1,6 milliójával), a Napló pedig a Cobra 11 című akciósorozatot utasította maga mögé, méghozzá határozottan: 1,86 millióan látták a magazint, szemben a sorozat aktuális epizódját megtekintő 1,37 millió nézővel. A Tények is megverte az RTL Klub Híradóját, de még a Walker a texasi kopót is többen látták a TV2-n, mint a Medicopter 117 című légimentős sorozatot a konkurenciánál. A köztévén a Friderikusz – A szólás szabadsága volt a vasárnapi legnépszerűbb műsor, 766 ezren látták, míg Butaságom története című magyar vígjáték 678 ezer embert érdekelt.

Az év 39. hetében a csatornák egy-egy műsorpercére eső átlagos nézettséget vizsgálva kiderül, hogy az RTL Klub a legnépszerűbb a teljes lakosság és a 18-49 éves felnőttek körében is (az emberek 29,8 illetve 31,5 százaléka választotta, szemben a TV2 26,3 és 26,7 százalékával, az M1 12,1; 7,9 százalékával és a Viasat3 4,2; 5,5 százalékával). A kizárólag főműsoridős nézettséget vizsgálva az RTL Klub szintén mindkét korcsoportban vezető: a teljes lakosság 34,5 százaléka, a 18-49-esek 36,8 százaléka választja esténként a csatornát, míg a TV2-t 27,0; 27,8 százalékuk, az M1-et 13,4; 8,8 százalékuk, a Viasat3-at pedig 3,7; 4,9 százalékuk.

hvg.hu Média

A Berényi család hegemóniára tör

Az elmúlt héten a Barátok közt – hétfő kivételével – minden áldott hétköznap az élre verekedte magát, a teljes lakosság körében pedig a csütörtöki és szerdai epizód a hét kettő legnézettebb műsorszámának bizonyult. A TV2 Naplója és Columbo ugyancsak jól szerepelt, s a köztévé is megszokott műsoraival vétette észre magát. Az AGB Hungary által az év 35. hetében mért nézettségi adatokat olvashatják.

hvg.hu Média

Eddie Murphy tarolt a nézettségi versenyben

Az elmúlt hét legnézettebb programjai között újfent túlsúlyba kerültek az RTL Klub műsorai: már nem csak a barátok közt, Győzike és a Lost – Eltűntek hozza a nézőket, de a futballválogatott svédek elleni – egyébként vesztes – meccse is a legnézettebb szerdai műsor volt. Az élbolyban egymást taposó RTL-es produkciókat mégis sikerült megelőznie a Beverly Hills-is zsarunak, amely az elmúlt hét legnézettebb műsora volt. Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. által az év 36. hetében mért nézettségi mutatókat olvashatják.

hvg.hu Média

Rekordnézőt hozott Vágó István és Győzike összeeresztése

Régen nem ült le annyi néző a tévékészülékek elé, mint szombat este, amikor Vágó István a Legyen Ön is milliomos! játékos-székében Gáspár Győzőt vizsgáztatta. Az RTL Klub továbbra is utcahosszal vezet vetélytársai előtt, bár a TV2 még csak egy hete indította útjára őszi műsorstruktúráját. Az AGB Nielsen Médiakutató Kft. által az év 37. hetében mért nézettségi mutatókat olvashatják.

MTI/hvg.hu Kult

Felmentették az ATV programigazgatóját és főszerkesztőjét

Felmentették a munkavégzés alól az "erőszakos vezetési stílussal" vádolt Székely Ferencet, a Magyar ATV programigazgatóját és Gyenes András főszerkesztőt. A televízió szakmai igazgatását vezérigazgató-helyettesként Szabó Stein Imre vette át.

hvg.hu Média

Az MTV elhalasztja az m3 indítását

A Magyar Televízió bizonytalan időre elhalasztja az m3 csatorna idén őszre tervezett indítását, miután ugyancsak bizonytalan, hogy az erre az évre tervezett költségvetési források maradéktalanul megérkeznek a közszolgálati televízióhoz - tudatta közlemény útján a köztévé.

MTI Média

Hajdú: "a Névshowr az én tulajdonom"

Mély megdöbbenésének adott hangot a Névshowr című szórakoztató tévéműsor producere és műsorvezetője csütörtöki közleményében amiatt, hogy dr. Rudi Zoltán, az MTV elnöke a szóban forgó műsort több cikkben is az MTV tulajdonának nevezte.

hvg.hu Média

Horváth Ádámnak az eredeti Szomszédok sem tetszik teljesen

A jövőben nem "retro", hanem eredeti változatában sugározza a Szomszédok című teleregényt a Magyar Televízió (MTV), miután a sorozat forgatókönyvíró-rendezője, Horváth Ádám letiltotta a retrós változatot. A hvg.hu úgy tudja, Horváth Ádám még az eredeti, általa készített Szomszédokból is vágatott ki olyan részt, amely neki így utólag már nem tetszett.

hvg.hu Média

Jól rázendített Győzike és az RTL Klub

Jól sikerült az Eltűntek debütálása, illetve Győzike és a Barátok közt visszatérése, augusztus végén indult (illetve újraindult) programjaival ugyanis az RTL Klub ismét jelentős előnyre tett szert a vetélytárs csatornákkal szemben. A Jóban-rosszban – nyári jó szereplésével ellentétben – ezúttal nem tudta megszorongatni a Fókuszt, hétvégi jó pozícióit azonban továbbra is tartja a TV2. Az AGB Hungary által az év 34. hetében mért nézettségi adatokat olvashatják.

MTI/hvg.hu Média

Hajdú Péter eltűnik a köztévéről

"A Magyar Televízió menedzsmentjének folyamatos hitegetése és szerződésmódosítása lehetetlenné tette a műsor gyártását az eddigi magas színvonalon és ezért megszakítjuk együttműködésünket a közszolgálati televíziós csatornával" - jelentette ki Hajdú Péter, a Névshowr producere szerdai sajtótájékoztatóján. Hajdút az MTV Anyanyelvi és Képernyő Bizottsága korábban a műsorvezetésre alkalmatlannak minősítette, a "magas színvonalat" pedig - tudomásunk szerint - a produkcióért az MTV által kínált alacsonyabb ár veszélyeztette volna.

Média

Indul a per: Big Brother a Való Világ ellen

Az Endemol beperli az IKO-Production Kft.-t a Big Brother (BB) másolása miatt – mondta Wim Hoen, a BB-licenctulajdonos Endemol illetékese. Szlovákiában és Csehországban pedig egyéb jogi lépéseket tesz a holland cég.

MTI Itthon

Fábry perel egy interjú miatt

A bíró november 28-ra tűzte ki a Fábry Sándor által indított per következő tárgyalását: a showman szerint a Noran könyvkiadó által megjelentetett interjúkötetben a vele készített beszélgetés közzétételéhez nem kérték ki írásban a beleegyezését. A megbeszélések során azonban felmerült a peren kívüli megegyezés lehetősége is.

MTI Itthon

Ombudsmani vizsgálat az MTV esti híradója miatt

Ombudsmani vizsgálat indult, mert nem zárható ki, hogy nemek közötti diszkrimináció történt azáltal, hogy a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában nem szerepelhetnek női hírolvasók - közölte Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese csütörtökön.

A nap videója: Így néz ki a víz alatt az elsüllyesztett Boeing 747-es

A nap videója: Így néz ki a víz alatt az elsüllyesztett Boeing 747-es

UNESCO: Rémületes a Mol-felhőkarcoló, aggasztó a Liget-projekt

UNESCO: Rémületes a Mol-felhőkarcoló, aggasztó a Liget-projekt

Az nem egy fekvőrendőr az úton, hanem egy 210 kilós aligátor - fotó

Az nem egy fekvőrendőr az úton, hanem egy 210 kilós aligátor - fotó

Eltűnt két kenguru Budán

Eltűnt két kenguru Budán

Závecz: Karácsony Gergely a legnépszerűbb jelölt

Závecz: Karácsony Gergely a legnépszerűbb jelölt

Hamilton volt a leggyorsabb

Hamilton volt a leggyorsabb