szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harcot hirdet a pornócsatornák ellen a médiahatóság – írja a Népszabadság. Az ORTT szeretne érvényt szerezni annak a jogszabálynak, amely szerint pornográf műsor nem kerülhet televízió képernyőjére.

Hosszú, bürokratikus küzdelemre készül a magyar médiahatóság a pornócsatornák ellen. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a közelmúltban eljárás megindítását rendelte el a felnőttadóknak nevezett csatornákkal kapcsolatban. A pornó képernyőre kerülését ugyanis - mint a kiskorúak testi, szellemi és erkölcsi fejlődésére súlyosan ártalmas tartalmat - tiltja az uniós szabályozás. 2002 óta a magyar médiatörvény is.

Mégis látható Magyarországon több pornócsatorna is. A tiltás elrendelői ugyanis nem tértek ki arra, mi értendő a súlyosan ártalmas kategória alatt. Az erotika és a pornó közti határ országonként változik, a kulturális tradíciók függvényében is.

A Magyarországon látható pornócsatornákat kivétel nélkül külföldről sugározzák, még ha azokon számos magyar produkció is látható. Hiába tartják Budapestet a pornó Hollywoodjának, magyar pornócsatorna nincs.

A hatóság most az európai társszerveivel egyeztetve azt próbálja elérni, hogy külföldi pornó se kerülhessen magyar képernyőre. A határon túlról sugárzott pornó letiltására is van ugyanis lehetőség. A pornócsatornák letiltását ugyanis az Európai Bizottság által jóvá kell hagyatni. Ez hosszadalmas eljárás, Lengyelország másfél év után feladta. A magyar ORTT az út elején tart – írja a Népszabadság.

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat

Cser-Palkovics: Nem a kormány vonja el a forrásokat