Tetszett a cikk?

A Magyar Televízió (MTV) a piaci konkurenciának számító Interaktív produkciós irodát bízza meg egyes műsorainak készítésével - értesült a Magyar Nemzet.

Az Interaktív 80 százalékban a TV2, 20 százalékban pedig az ismert műsorvezető, Sváby András tulajdonában áll. Korábban az MTV vezetőinek egy része, így Rudi Zoltán elnök is a TV2 csapatát erősítette - emlékeztet a lap, melynek tudomására jutott, hogy az MTV a Napi Mozaik és a Kultúrház című műsort is az Interaktívval gyártatná.

"Rosszindulatú feltételezés, hogy a korábbi TV2-s kapcsolatoknak bármi köze lenne a megrendelésekhez" – közölte Rudi Zoltán. Mint elmondta, kizárólag azért az Interaktívot bízták meg műsorkészítéssel, mert "ők a legjobbak". A tévéelnök ugyanakkor tagadta, hogy a Szenes Roadshow-n kívül más műsort is kiszerveznének. "A Napi Mozaik és a Kultúrház is belső gyártású műsor marad" – emelte ki Rudi.

A lap azonban a tévékuratórium egyik elnökségi tagjától megtudta: felmerült, hogy a Napi Mozaikot és a Kultúrházat is külső cég készítse. A testület azonban a múlt héten elfogadott egy állásfoglalást, melyben nyomatékosan felszólították a tévé vezetését, hogy a napi információs és hírműsorokat tartsa házon belül.

Az Interaktív produkciós iroda egyik munkatársa neve elhallgatását kérve elárulta: a cég valóban közel állt hozzá, hogy az MTV-től megkapja a két műsor gyártási jogát; ezt akadályozta meg a tévékuratórium állásfoglalása.

MTI Itthon

Az MTV azt akarja, hogy a nézők elgondolkodjanak

A Magyar Televízió Zrt. hirdetéseken keresztül párbeszédet szeretne kezdeményezni a nézőkkel. A médium vezetői olyan visszajelzéseket várnak, amelyben a nézők elmondják, hogy mit jelent számukra, miért fontos a közszolgálati tévé - közölte Rudi Zoltán, a médium elnöke.

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Hétfőn kezdődik az üzérkedéssel és korrupcióval vádolt Sarkozy pere

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Taylor Swift eltűnt, de elmagyarázta, hogy miért

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere