szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péter Anna a Malackaraj blog szerzője úgy véli, a pastrami hús nem volt mindig olyan kedvelt étel, mint manapság.

A pastrami szárazon, vastagon fűszerezve pácolt, és füstölt, majd szárított hús, amit gőzben párolnak puhára - olvasható a bejegyzésben. A legenda szerint a receptet, bőröndjeinek tárolásáért cserébe egy román férfi adta a Litvániából bevándorló Reb Sussmannak, aki elkezdte New York-i hentesüzletében árulni - írja a Malackaraj írója. Először csak a pácolt húsdarabokat, majd szeletben, rozskenyér között, mustárral és uborkával - írja Péter Anna a pastrami történetét. Ha kíváncsi, milyen szendvicseket érdemes pastramiból készíteni, kattintson!

A NASA karácsonyi kandallójában nem fák, hanem indítórakéták adják a hőt – különleges videót adott ki az űrügynökség

A NASA karácsonyi kandallójában nem fák, hanem indítórakéták adják a hőt – különleges videót adott ki az űrügynökség

Akkora mágneses tornádók kavarognak a Jupiteren, hogy a Földnél nagyobb ködöt hoznak létre

Akkora mágneses tornádók kavarognak a Jupiteren, hogy a Földnél nagyobb ködöt hoznak létre

Lement a Hír Tv-ben, ahogy Magyar Péter A börtön ablakába soha nem süt be a napot énekli a propagandasajtónak

Lement a Hír Tv-ben, ahogy Magyar Péter A börtön ablakába soha nem süt be a napot énekli a propagandasajtónak

Az alkoholbetegek világát mutatja meg az Örkény Színház érzékeny előadása

Az alkoholbetegek világát mutatja meg az Örkény Színház érzékeny előadása