szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péter Anna a Malackaraj blog szerzője úgy véli, a pastrami hús nem volt mindig olyan kedvelt étel, mint manapság.

A pastrami szárazon, vastagon fűszerezve pácolt, és füstölt, majd szárított hús, amit gőzben párolnak puhára - olvasható a bejegyzésben. A legenda szerint a receptet, bőröndjeinek tárolásáért cserébe egy román férfi adta a Litvániából bevándorló Reb Sussmannak, aki elkezdte New York-i hentesüzletében árulni - írja a Malackaraj írója. Először csak a pácolt húsdarabokat, majd szeletben, rozskenyér között, mustárral és uborkával - írja Péter Anna a pastrami történetét. Ha kíváncsi, milyen szendvicseket érdemes pastramiból készíteni, kattintson!

Így okozhatnak mérgezést és rákot a hétköznapi kozmetikumok

Így okozhatnak mérgezést és rákot a hétköznapi kozmetikumok

Egy mRNS-módszer csalogathatja elő a szervezetben rejtőző HIV-vírust, hogy aztán végleg elpusztítható legyen

Egy mRNS-módszer csalogathatja elő a szervezetben rejtőző HIV-vírust, hogy aztán végleg elpusztítható legyen

Egyre többet költünk a boltokban, de ennek még nem lehet feltétlenül örülni

Egyre többet költünk a boltokban, de ennek még nem lehet feltétlenül örülni

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a nőt, aki késsel támadt az alvó férjére, mert az el akart válni

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a nőt, aki késsel támadt az alvó férjére, mert az el akart válni