szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fűszerház eblog egy különleges lazac étel receptjét mutatja be.

Mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig roppant egészséges. A Fűszerház blog egy könnyen,gyorsan elkészíthető,finom halétel receptjét mutatja be, mégpedig a lazac steaket gyömbéres karottával. Kíváncsi a receptre? A Fűszerház blogon megtalálja.
hvg.hu Napi merítés

38 ezer forintba kerül a világ legdrágább szendvicse

A 111 fontba, vagyis úgy 38 ezer forintba kerülő szendvics nem csak abban csúcs, hogy igen egzotikusnak hangzó összetevőkből áll, hanem abban is különbözik a többitől, hogy egy Michelin-csillagos szakács készíti el - olvasható a Burzsuj blogon.

hvg.hu Napi merítés

Újra elindult a Segítsüti akció

Idén már egyszer sikerrel zárult a Segítsüti akció, amelynek keretében a gasztrobloggerek által elkészített süteményekre lehetett licitálni. A licitálásból befolyt összeget akkor két koraszülött osztály kapta meg. Most ősszel újraindult az akció - olvasható az Axi's kitchen blogon.

Krisztina O'Brien Gasztro

Skócia: a whiskyn túl is van élet

Skócia ráébredt, hogy övé a világ egyik legfantasztikusabb természetes éléskamrája. A helyi és regionális ételek új identitást találtak Nagy-Britannia és a világ piacain is, és előtérbe kerültek a kistermelők egyedi termékei. A szemléletváltás nyomán lassan gasztroparadicsommá lép elő, ahova már nem csak várkastélyokat nézni járnak az utazók, hanem felfedezni a helyi ínyencségeket, kóstolni és vásárolni.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan készül a sörlepény?

Az egyik legnépszerűbb sörkorcsolya a tócsni avagy lapcsánka. Ennek továbbfejlesztett változata az alábbi sörlepény. De hogyan kell készíteni? A Serteperte blog ezt mutatja be legfrissebb bejegyzésében.

hvg.hu Napi merítés

Ételek, amelyek akár ölhetnek is

Számos olyan hal, gyümölcs, zöldség létezik, amely, ha nem megfelelően kezelik, akár az utolsó vacsoránkat is jelentheti - írja a Világutazó blog szerzője.

Haulitus Anikó Gasztro

Kovásztalan kenyerek

A kenyér nálunk főleg kelt tésztából készül, pedig őseink kezdetben a kovász nélküli, vízből és lisztből sült kenyeret ismerték csak. A világ több táján még ma is a kovász nélkül sült, általában kerek, lapos tésztakorong jelenti a kenyeret. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a csak alapvetően két-három hozzávalóból készülő mindennapi betevő egy kis fantáziával igazán izgalmas harapnivalóvá változtatható.

hvg.hu Napi merítés

Milyen eredetű a carbonara?

A legenda szerint a spaghetti alla carbonara (szénégető módra) a második világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja - olvasható a Bűvös szakács blogon.

Lázárék albérletként akarják felújíttatni a nagy pályaudvarokat

Lázárék albérletként akarják felújíttatni a nagy pályaudvarokat

„Az egész testemet öt dollárért árulta az Onlyfans, kevesebbért, mint egy gyorséttermi menü"

„Az egész testemet öt dollárért árulta az Onlyfans, kevesebbért, mint egy gyorséttermi menü"

Ez már nem is a jövő: drón szállíthatja ki a gyógyszereket

Ez már nem is a jövő: drón szállíthatja ki a gyógyszereket

Fél évvel meghosszabbított kamatstop: akár közel 20 százalékot is spórolhatunk

Fél évvel meghosszabbított kamatstop: akár közel 20 százalékot is spórolhatunk