szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.

A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére sosem forraljuk fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. Amikor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, le kell venni a tűzről. Ezután a fedőt még körülbelül 5 percig rajta hagyjuk, mert az összetevők ez idő alatt adják ki igazán az ízüket. Hogy milyen fűszerek kellenek a forralt borhoz, az Otthon, édes blogon megtudja.
MTI Gazdaság

Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén

Az idén legalább 800 ezer hektoliterrel kevesebb must kerülhet a borospincékbe Magyarországon, mint tavaly – közölte Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára csütörtökön az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának szőlészeti és borászati albizottságával.

Újraszámolták a fákat Kínában, és már épül a Kínai Nagy Zöld Fal

Újraszámolták a fákat Kínában, és már épül a Kínai Nagy Zöld Fal

Kinevezték a Magyar Nemzeti Bank új alelnökét

Kinevezték a Magyar Nemzeti Bank új alelnökét

Magyar Péter sikerességének titkát fejtegeti a Deutsche Welle

Magyar Péter sikerességének titkát fejtegeti a Deutsche Welle

Miért nem érdekli az Apple-t a TikTok, ha pénze bőven lenne rá?

Miért nem érdekli az Apple-t a TikTok, ha pénze bőven lenne rá?