szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsok József televíziós gyógyító mindenkin segít. Elég hinni benne, és még a legmakacsabb daganatok is összemennek. Csak férjen be két reklám közé.

A Budapest TV-n látható műsor során a nézők egy emeltdíjas vonalon (240 Ft + ÁFA + kapcsolási díj) felhívhatják a televíziós csatornát, hogy annak műsorvezetőjétől - Gyurcsok Józseftől - a képernyőn, illetve a telefonon keresztül segítséget kérjenek gyógyulásukhoz. Ezzel önmagában semmi probléma nincs: mindenkinek joga van pénzét arra költenie, amire szeretné, s olyan gyógymódot választania betegsége kezeléséhez, amilyet akar. Az is a műsor létjogosultsága mellett szól, hogy - mivel néhány betegség kialakulásában pszichés tényezők is szerepet játszhatnak - sok esetben maga a gyógyulásba vetett hit is nagymértékben segítheti a beteg felépülését. Ha az emberek egy része - ahogyan azt a betelefonálók nagy száma mutatja - Gyurcsok Józseftől kapja meg ezt a hitet, az ő segítségével kezd újra bízni felépülésében, már volt értelme elindítani a műsort. Gyurcsok műsora tehát egyfajta televíziós lelki segélyként is felfogható, amiben a műsorvezető olyan idős, magányos, reménytelenségben élő emberekkel beszélget, akikhez már nagyon régen nem szóltak olyan bátorítóan, reménykeltően, mint e műsorban.
E sajátos gyógyítás során azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor a műsorvezetőnek - elvonatkoztatva pillanatnyi szerepétől - le kell szállnia a földre, és felelősségteljesen be kell vallania: megpróbálhat ugyan segíteni, de a kérdéses betegség kezeléséhez érdemes inkább szakorvoshoz fordulni. Sőt, kell. Ilyen eset történt a minap is, amikor Gyurcsok József előbb megfelezett, kis koncentrálás után pedig tovább felezett egy emlőben érzékelt csomót, majd – megfeledkezve az otthagyott "negyedcsomóról" - gyorsan elbúcsúzott "frissen gyógyult" hallgatójától, beharangozva egy hétperces reklámblokkot. Anélkül, hogy figyelmeztetett volna: bármeddig felezzük is azt a daganatot, mindig marad egy rész, amit jobb, ha lát egy orvos is. És erről még csak nem is ő tehet, hanem a matematika.

A kormány megint megvédi a rezsicsökkentést

A kormány megint megvédi a rezsicsökkentést

Ők nem így képzelték el a rendet – búcsúzott az SZFE vezérkara

Ők nem így képzelték el a rendet – búcsúzott az SZFE vezérkara

Adószakértő: Varga olyan adót akar elengedni, ami addig nem létezett, amíg ő nem beszélt róla

Adószakértő: Varga olyan adót akar elengedni, ami addig nem létezett, amíg ő nem beszélt róla