szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézményt fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem- és Társadalomkutatásért Közalapítvány úgy döntött, a Terror Háza nem zár be január elején. A múzeum másodikán nyit, a tervezett karbantartási munkálatokat a hónap második felére halasztják.

A testület "bízik a miniszterelnök ígéretében, hogy a költségvetési tartalék terhére visszaadja a múzeum működéséhez szükséges, elvett összeget" - közölte az intézményt fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem- és Társadalomkutatásért Közalapítvány.

A közalapítvány december 20-án - azt követően, hogy a parlament Pető Iván (SZDSZ) költségvetési módosító javaslatát elfogadva 330 millióról 180 millió forintra csökkentette az intézmény 2003. évi működési támogatását - arról határozott, hogy január 1-jétől bizonytalan időre bezárja a múzeumot. A kuratórium ugyancsak december 20-i ülésén döntötte el: kérni fogja a miniszterelnöktől, hogy "a költségvetési tartalék terhére adja vissza a múzeumnak az elvett összeget, s ezáltal biztosítsa az intézmény működését, az itt folyó tudományos munkát, amely elősegíti a múlt feltárását". Medgyessy Péter miniszterelnök december 23-án - egy képviselő napirend előtti felszólalására reagálva - megígérte, hogy a Terror Háza a költségvetési tartalék terhére megkapja a szükséges támogatást. A miniszterelnök hozzátette: a kormány erről jövő évi első ülésén dönt majd.

A kuratórium arról is döntött, hogy a múzeum az új évben folyamatosan és rendes nyitvatartási időben működik, kivéve a január végén esedékes garanciális javítások idejét. A garanciális munkálatok elhalasztásával a kuratórium bizonyítani kívánja, "mindent megtesz, hogy a nemzet múzeuma mindenki előtt nyitva álljon" - közölte a testület. (MTI)

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Pár év múlva gyűrű formájú hotel nyílhat az űrben

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába