szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az indonéz rendőrség egyelőre nem talált kapcsolatot a tavaly októberi, Bali szigetén elkövetett, csaknem kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozat végrehajtói és az Oszama bin Laden vezetette al-Kaida terrorszervezet között.

Az indonéz rendőrség az októberi terrorakció óta több mint húsz személyt tartóztatott le, akik közül sokról megállapították, hogy kapcsolatban állnak a Dzsemáa Iszlamija nevű, Délkelet-Ázsiában működő szélsőséges muszlim szervezettel. "Az azonban nehézségekbe ütközött, hogy a bali merénylet gyanúsítottjait kapcsolatba hozzuk az 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrorakciókat végrehajtó al-Kaida hálózattal" -mondta Dai Bachtiar, az indonéz rendőrség vezetője. A rendőrfőnök szerint azonban a kapcsolat megállapítása függ a szingapúri, Fülöp-szigetek-i és malajziai hatóságok együttműködésétől is.
Két nappal a merénylet után az ausztrál kormány jelentette be, hogy olyan információkkal rendelkezik, miszerint a bali merényletsorozat kapcsolatba hozható az al-Kaidával. A szingapúri hatóságok ezek után 31 olyan személyt vettek őrizetbe, akik közül többek Afganisztánban, az al-Kaida táboraiban kaptak kiképzést. A Dzsemáa Iszlámija műveleti főnöke, Ridvan Iszamuddin, más néven Hambali - akinek a gyanú szerint köze volt a Bali szigetén elkövetett akciókhoz - állítólag tagja volt mind a két szervezetnek. (MTI)

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

Egy kerékpárgyár kitalálta az autó-bicikli kétéltűt

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország