szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Keddre virradó éjszaka havazás kezdődött a Dunántúlon, és reggelre Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megye nagy részét 5-10 centiméteres friss hó borította be; Veszprém környékén a melegedés hatására ónos eső is hullott.

Az M1-es, M3-as és M7-es autópályák burkolata nagyrészt hókásás, havas. Az ország középső részén ugyancsak hókásás, jégbordás a főutak burkolata, a mellékutaké pedig országszerte havas és a friss hó alatt rendkívül síkos.
A fővárosban a folyamatos tisztításnak megfelelően a fő- és tömegközlekedési utak vizesek, de jól járhatóak. A BKV valamennyi járatát menetrend szerint közlekedteti, késések nincsenek.
A vasúti közlekedésben helyreállt a rend, menetrend szerint járnak a vonatok. Az utasoknak még azokon a helyeken sem kell 5-10 percnél több késésre számítani, ahol korábban gyakran okoztak gondot a beragadt és hótól lefagyott váltók.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint hétfőn 350 esetben vonultak ki a tűzoltók az ország területén a téli időjárás miatti műszaki mentéshez. A fővárosban elsősorban jégcsapmentesítéshez hívták a tűzoltókat, és várhatóan a következő napokban nőni fog a hasonló bejelentések száma, mert a beköszöntött enyhébb időjárás miatt a jégcsapok nappal olvadnak, éjszaka pedig tovább híznak.
A tegnapihoz hasonló országos villamosenergia-korlátozást várhatóan a közeljövőben már nem kell bevezetni, mert a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Rt. (Mavir) alkalmazkodott azokhoz a körülményekhez, amelyek a hajnali üzemzavart előidézték - nyilatkozta Kapás Mihály, a Mavir országos diszpécser-központjának vezetője. A Mavir - 1988 óta először - hétfő reggel, 6.16 órától 8.10 óráig részleges villamosenergia-korlátozást rendelt el, mert több magyarországi szén- és az olajtüzelésű erőműben a hideg időjárás miatt üzemzavar állt be. (MTI)

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai

Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Nem elírás: 360 kilométerrel árulnak egy 28 éves Audit

Nem elírás: 360 kilométerrel árulnak egy 28 éves Audit