szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány száz millió forintba kerül a MÁV-nak a vonatok leállítása, valamint a Bz-motorkocsik vizsgálata és javítása - nyilatkozta Mándoki Zoltán, a MÁV Rt. vezérigazgatója. A MÁV szerdán este vonta vissza a cseh motorkocsijait, mivel egyharmadukon vannak olyan repedések, amelyek tengelytöréshez vezethetnek. A leállás 520 település lakosait érintette, de déltől már minden település elérhető volt.

Az ország számos pontján okozott több órás késéseket, és váltotta ki az utasok felháborodását, hogy a MÁV Rt. vezetése szerdán este azonnali hatállyal visszahívta és ultrahangos vizsgálatnak veti alá 259 darab Bz-motorkocsiját. A folyamatban lévő szokásos gépészeti vizsgálatok során a szakértőik megállapították, hogy egyes Bz-motorkocsik tengelyénél repedések keletkeztek: a kocsik egyharmadánál ezek töréshez, és így a járművek kisiklásához vezethetnek. A vasúttársaság szerint közvetlen veszély nincs, de a balesetek megelőzése érdekében a hibák teljes körű kivizsgálásáig és a szükséges javítások elvégzéséig a MÁV más járművek átcsoportosításával oldja meg az utasok kiszolgálását.
Csütörtök déltől ugyan már minden település elérhetővé vált, de korábban a MÁV Rt. 32 vonalon szüneteltette a forgalmat teljes mértékben. További 27 vonalon saját erőből, más típusú járművekkel, kevesebb járattal hidalja át a kieső szerelvények okozta fennakadást. Öt vonalon rövidebb szakaszon közlekednek a vonatok, további tizenkilenc vonalon pedig kisebb-nagyobb késésekkel, illetve módosított menetrenddel járnak a szerelvények. A vizsgálaton már átesett, jónak minősített, illetve tengelycserélt motorkocsik folyamatosan forgalomba állnak. A leállás okozta közlekedési problémát enyhítendő a honvédség húsz autóbuszt állított forgalomba csütörtök reggel. (MTI)

Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

Teljesült az álom, 25 év után újra BL-főtáblán a Fradi

Újabb kockázattal kell szembenézniük a volt airbnb-s lakástulajoknak

Újabb kockázattal kell szembenézniük a volt airbnb-s lakástulajoknak

Meghalt Helen Reddy, az "I Am Woman" feminista pophimnusz szerzője

Meghalt Helen Reddy, az "I Am Woman" feminista pophimnusz szerzője