szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kézmosás, a szájmaszk, kesztyű és köpeny viselése a gyógyszereknél jóval hatékonyabbak az influenza és egyéb járványos légúti megbetegedések terjedésének megelőzésére - mutatta ki egy tanulmány.

Egy esetleges járvány megelőzésében eredményesebb ezekkel az egyszerű módszerekkel élni - főként ha kombinálják is őket -, mint tömegesen oltani a lakosságot - olvasható a British Medical Journal című lapban megjelent tanulmányban.
 
A kutatás eredménye azért is megfontolandó a hatóságok számára, mivel Nagy-Britannia nemrég bejelentette, megduplázza vírusellenes oltóanyagai mennyiségét, hogy alaposan felkészüljön egy esetleges influenzajárványra.
 
A szakemberek szerint a kézmosás szappannal kétségkívül a legfontosabb módszer a hétköznapi náthától a veszedelmes influenzajárványokig a különböző vírusos légúti megbetegedések terjedésének megfékezésére.
 
A kutatók már régóta újra meg újra figyelmeztetnek, hogy akár a közeljövőben világméretű influenzajárvány várható, de nem tudni, ezt mely vírus fogja okozni. Az első számú "gyanúsított" a H5N1, a madárinfluenza vírusa, amely 2003-as felbukkanása óta már több mint 200 embert ölt meg a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letette a hivatali esküt Joe Biden, ő az Egyesült Államok 46. elnöke

Letette a hivatali esküt Joe Biden, ő az Egyesült Államok 46. elnöke

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt