szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptembertől ingyenesen kapják a két éven aluli gyermekek a pneumococcus elleni védőoltást - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

A védőoltás 2010-től kerül be a nemzeti oltási programba. A baktérium elleni oltás felvételét a nemzeti programokba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlotta, mert a fertőző betegségek között e baktérium okozta megbetegedések világszerte a vezető halálokok közé tartoznak - mondta Horváth Ágnes. 

A pneumococcus baktérium felelős a gyermekkori torok-, mandula-, középfül- és agyhártyagyulladásokért, és a WHO 2005-ös adatai szerint a világon 1,6 millió ember halt meg a baktérium által okozott fertőzésben, közülük 700 ezer, egymillió gyermek vesztette életét.

Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója hozzátette: az oltóanyag beszerzése kétmilliárd forintba került. Az oltást a háziorvostól kell kérni, hozzájuk az ÁNTSZ helyi szervezetei juttatják el a vakcinát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Ingyen oltás rotavírus ellen

Az önkormányzat költségvetéséből fedezik a rotavírus elleni oltás költségeit Százhalombattán, eddig 680 gyerek kapta meg a vakcinát.

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Katalizátortolvajokat fogtak el a szekszárdi rendőrök

Katalizátortolvajokat fogtak el a szekszárdi rendőrök