szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Zohair Garana egyiptomi idegenforgalmi miniszter keddre virradóra arról nyilatkozott, hogy a 11...

Zohair Garana egyiptomi idegenforgalmi miniszter keddre virradóra arról nyilatkozott, hogy a 11 európai turistát és 8 egyiptomi kísérőjüket, akik egy szafarin vettek részt a Szaharában, és a történelemelőtti korból származó barlangfestményeiről híres Gilf al-Kebir fennsíkra igyekeztek, továbbra is Szudán területén tartják fogva. Az emberrablók 15 millió dolláros váltságdíjat követelnek értük.
   
A miniszter egyúttal megerősítette, hogy kormánya nem vette fel a kapcsolatot az emberrablókkal, még azonosítaniuk kell őket. Magdi Rádi egyiptomi kormányszóvivő mindazonáltal leszögezte, hogy az akcióhoz nincs köze iszlamista fegyveres csoportnak, közönséges bűntényről van szó. Egy, a térségben dolgozó idegenvezető szerint az elkövetők egy nomád törzs tagjai.
   
Egy névtelenséget kérő kormányilletékes szerint az emberrablók azzal fenyegetőznek, hogy megölik foglyaikat, amennyiben repülőgéppel próbálják megtalálni fogva tartásuk helyét. A turisták közül öt német, öt olasz és egy román állampolgár. A német külügyminisztérium hétfő este csupán annyit közölt, hogy válságstábot hoztak létre a túszok kiszabadítására, az egyiptomi miniszter bejelentését nem kommentálták. Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy az olasz foglyok - három nő és két férfi - valamennyien hetven év körüliek. Románia egyiptomi nagykövete kedden úgy nyilatkozott, hogy a helyzet változatlan, és országa nem kezdett semmilyen tárgyalást az emberrablókkal.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Friderikusz közölte: nem költözik New Yorkba, viszont perel

Friderikusz közölte: nem költözik New Yorkba, viszont perel

Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni

Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni