szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - olvasható az NBC Philadelphia internetes oldalon.

Ma már szinte fölösleges a tűzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett a saját kezű elkészítésre váró receptek kalóriatartalma. Mindezt az amerikai mezőgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják. 
   
A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott The Joy of Cooking című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg. 
   
Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezőtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésű honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról. 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

MTI Plázs

Tizenegy ok, amiért gyorsétterembe járunk

A gyorsétteremláncok mind népszerűbbek világszerte, de sikerüknek csak egyik oka az, hogy igen gyorsan lehet bennük megebédelni vagy vacsorázni. Egy nagy vizsgálatban még tíz további szempontra adtak választ a megkérdezettek; az eredményt a Journal of the American Dietetic Association szakfolyóirat decemberi száma közölte.