szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

10.

10. – Bird Cay, Bahamák 

©

Ez a valamivel több mint 100 hektáros sziget csupán 30 percnyi repülőútra található Nassau városától. A tulajdonos számtalan fehér homokkal borított tengerpartban, lélegzetelállító panorámában és kirándulóösvényekben lelheti örömét. A szigeten a fő lakóhely egy két emeletes, patinás ház, saját úszómedencével. Emellett külön vendégház, és öt vízparti kunyhó áll rendelkezésre, ha a látogatókat el kellene helyezni valahol. Mindez pedig már potom 28 millió dollárért (valamivel több mint hétmilliárd forintért) megvásárolható, ami igazán baráti árnak mondható egy ilyen kis ékszerdobozért.

9. – Agria Trias, Athén

©

Az Aghia Triada meglehetősen közel esik a görög fővároshoz, s minden földi jó megtalálható rajta, amit a mediterrán világ csak kínálhat, a gyümölcsfáktól az olajfa-ligetekig. Szintén 28 millió dollárért több tengerparti ingatlanhoz is hozzájuthatunk, emellett külön épületben helyezhetjük el személyzetünket. Aghia Triada szigetén még saját temploma is lehet a boldog tulajdonosnak, aki így a világ zaját maga mögött hagyva hálálkodhat az égieknek anyagi jólétéért.

8. – Cerralvo-sziget, Mexikó
La Paz közelében fekszik ez a felemás sziget, melynek egyik felét meredek szirtek, másik oldalát homokos tengerpart borítja. Mivel olyan helyen fekszik, amely az óceáni élővilág egyik fő migrációs útvonala, ideális választás lehet a tehetős sporthorgászok számára. A búvárkodás iránt rajongók sem fognak panaszkodni, ezen a környéken ugyanis kristálytiszta a víz, így bárki kedvére gyönyörködhet a halakban és vízi lényekben, aki kifizet 35 millió dollárt a tulajdoni papírokért.

7. – Hog Cay, Bahamák
Ha nem akarjuk a „legolcsóbb bóvlit” megvásárolni, de kedveljük a Bahamákat, széles kínálatból válogathatunk. Szintén 35 millió dollárért a miénk lehet egy igazi trópusi paradicsom, kétemeletes főépülettel és a Karib-tengerre néző panorámával. Természetesen ennyi pénzért már egy saját leszállópályát is kapunk, amelyet bizonyára jól ki tudunk majd használni, hiszen egy dollár-multimilliomos nyilván magánrepülővel utazik privát paradicsomába.

6. – Charles Island, Bahamák

©

Nagyobb kaliberű beruházásokban gondolkodó befektetők számára szinte ajándék ez a 39 milliót kóstáló sziget, ahová be van vezetve az áram és a telefon, valamint a csatornázás is megoldott, így tehát akár az első kapavágást is meg lehet rajta ejteni, egy jövőbeni szabadidőközpont megépítéséhez. Persze akár ki is sajátíthatjuk az egészet, de akkor bizonyára egy huncut fillért sem látunk majd a fenti, tetemes összegből.

5. – Motu Tane, Bora Bora

©

A Francia-Polinéziában található Motu Tane tulajdonképpen kakukktojás, mivel napjainkban már csak bérelni lehet. Amúgy középkategóriásnak számít listánkon, korábban 40 millió dollárt kértek érte. Most már csak vakációzni lehet itt, minimum három napot, 30 000 dollárért. Igaz, ennyiért egy nyolc fős társaság élvezheti a plazmatévékkel, süllyesztett lávakádakkal és elegáns étteremmel tökéletesített édenkertet. A tulajdonos pedig garantálja a nyugalmat, ugyanis egy időben csak egy csoportot fogad Motu Tane szigetén.

4. – Hans Lollik Island, Virgin-szigetek

©

Egy újabb célpont a gazdag befektetők számára: a 45 millió dollárba kerülő földdarab mintegy 4 kilométerre található St. Thomas szigetétől, s burjánzó erdőket, vakító fehérségű homokkal borított tengerpartot, lélegzetelállító látványt és ideális horgászhelyeket kínál. A leendő turisták az azúrkék vízben hódolhatnak a tengeri úszás, búvárkodás, vagy könnyű merülés szenvedélyének is.

3. – Caye Chapel Resort, Belize

©

A dobogó harmadik helyezettjére már szintén lecsaptak néhány évvel ezelőtt, akkor 65 millió dollárt fizettek érte, s azóta minden igényt kielégítő luxus-nyaralóhellyé alakították. Belize városától alig 20 kilométerre található szigeten 18-lyukas golfpálya, yachtkikötő, repülőtér, konferenciaközpont, éttermek és bárok, uszodák és végeláthatatlan strandok szavatolják a zavartalan kikapcsolódást.

2. – Ronde Island, Grenada

©

Kerek százmilliót kóstál a Karib-tenger egyik leghíresebb trópusi paradicsoma, amely nemrégiben még a legdrágábbnak számított a mezőnyben. Ennyi pénzért több mint 800 hektárt kapunk, egy olyan területen, ahol csaknem 50 méterre le lehet látni a tengerbe, s a buja növényzet és a tenger találkozásánál festői, kvarckristályokkal és természetes kőoszlopokkal tarkított barlangokba is beúszhatunk.

1.– Lisbon Island, Portugália

©

Meglepő módon a legdrágább magánsziget nem valamelyik egzotikus országban, hanem Portugáliában található. A nem kevesebb mint 310 millió dollárba kerülő, több mint 1200 hektáros sziget Lisszabon előszobájának tekinthető. Nemrégiben szóba került, hogy luxusnegyedet varázsolnak belőle, golfpályákkal és elegáns villákkal, egyelőre azonban még érintetlenül áll, várva a befektetőit. 

-JB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Többször is meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórház intenzív osztályán

Népszava: Többször is meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórház intenzív osztályán

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Lett volna idő felkészíteni az egészségügyet a járványra, mégsem léptek a döntéshozók egy aneszteziológus szerint

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról