szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Halál útja – így nevezik a helyiek a Bolívia északkeleti...

©
A Halál útja – így nevezik a helyiek a Bolívia északkeleti részén, az Andokban, La Paztól Coroicóig mintegy 70 kilométeren át kanyargó North Youngas Road szerpentinjét. Az 1930-as években, paraguayi rabok által épített út helyenként 5 ezer méter feletti magasságban halad, burkolatlan, sehol sem szélesebb 3,2 méternél, ráadásul a hatalmas szakadékok mentén szalagkorlátok sincsenek. Rontja a helyzetet az is, hogy gyakori az eső és a köd, amikor az út csúszóssá válik a sár miatt és drasztikusan leromlanak a látási viszonyok is. A becslések szerint évente 2-300 utazó veszíti életét errefelé, így nem csoda, hogy az Inter-American Development Bank 1995-ben a világ legveszélyesebb útjának kiáltotta ki a North Youngas Roadot: azóta számos újság is ennek minősítette a bolíviai poklot.

Azonban nem ez az egyetlen halálos út a nagyvilágban. Az automenedzser.hu összeállításából megtudhatja mely utakon kell nagyon figyelnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!