szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Az APA osztrák hírügynökség keddi jelentése szerint az Orly azzal indokolja a...

Az APA osztrák hírügynökség keddi jelentése szerint az Orly azzal indokolja a hétfőn, Prágából érkezett gép feltartóztatását, hogy a SkyEurope-nak többszöri figyelmeztetés ellenére "hónapok óta" rendezetlen számlái vannak. A párizsi repülőtér üzemeltetője ezért bírósághoz fordult, egy első fokú francia polgári bíróság pedig június 18-án úgy határozott, hogy a kinnlevőségek rendezése érdekében feltartóztathatják a SkyEurope egy repülőgépét. 
Az Orly szóvivője elmondta: "rendkívül ritkán" alkalmaznak ilyen eljárást. A szlovák légitársasággal szemben fennálló követelések nagyságáról a szóvivő nem tájékoztatott, és azt sem közölte, hogy a továbbiakban miként kívánják kezelni az ügyet.

Az MTI kérdésére Zboray András, a SkyEurope kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: egy gépüket valóban feltartóztatták a párizsi repülőtéren, és rendezetlen számlák is vannak. A társaság azonban jogellenesnek tartja a francia fél lépését, a SkyEurope ugyanis az illetékes szlovák bíróság döntése alapján hitelezői védelem alatt áll, ez a védelem pedig az Európai Unió egész területén, így Franciaországban is érvényes, mondta Zboray András.
 Hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak az Orly üzemeltetőjével és reményeik szerint hamarosan megállapodásra jutnak. 

Zboray elmondta: párizsi járataik rendben üzemelnek, és a feltartóztatott gép utasainak nagy részét sikerült eljuttatni célállomásukra.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Kivonul a SkyEurope

Kivonul a SkyEuropePénteken hivatalosan is bejelentették, amit a konkurens WizzAir...

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon